Donald Trump volt amerikai elnök szerda hajnalban bejelentette, hogy 2024-ben újra visszatér a fehér házba, legalábbis tervei szerint.

Floridában tartott egy órás beszédében visszatért a “make Amerika great again” ideológia és kitért a jelenlegi elnök Joe Biden politikájára is, amely szerinte ” nyomorba döntötte az országot” .

A bejelentés mindenképpen érdekes, hiszen a republikánusok a várakozásoknál gyengébben teljesítettek a félidős választásokon.

A pártban azonban akadnak kihívók, így a 2024-es választás mindenképpen egy érdekes politikai és persze tőzsdei eseménynek ígérkezik.

Milyen részvények mozognak Trump miatt?

A részvények sorában melyeket ez befolyásol láthatjuk az energiavállalatokat, a média és közösségi média óriásokat (Meta, Google) és a legfontosabb a DWAC, vagyis a Digital World Acquisition.

Az energiavállalatok erősen érdekeltek a republikánus politikában, hiszen Biden nagy híve a zöld energiáknak. A közösségi média óriások szabályozása régóta terítéken van Amerikában, amit egy oldalról a demokraták, egy oldalról a republikánusok is sürgettek/elleneztek a szituációtól függően.

A DWAC, Donald Trump nem régen alapított vállalata. A részvény értéke szorosan össszefügg Trump politikai helyzetével, ezért nagyon volatilis befektetésről van szó. Ezt jól mutatja, a félidős választások alatt bemutatott 81%-os emelkedés. Amennyiben egy befektető jól követi a politikát Amerikában és érdekelt a kifejezetten kockázatos befektetések iránt, annak érdemes lehet figyelnie a DWAC-ot.

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!