Donald Trump korábbi amerikai elnök szerint az orosz-ukrán konfliktus akár a harmadik világború kirobbanásáig is fajulhat.

Donald Trump, egykori amerikai elnök tegnap este Wilimingtonban arról beszélt, hogy az orosz-ukrán konfliktus harmadik világháborúba torkolhat. Az exelnök kihangsúlyozta, hogy ez „olyan háború lenne, amilyet még sosem látott az emberiség.”

Trump pénteken a Truth Social közöségi médiaplatformon is posztolt, „Az ukrajnai konfliktusnak, soha nem lett volna szabad megtörténnie.” Trump állítása szerint, ha ő lenne még mindig az elnök, akkor nem lenne ellenségeskedés Kijev és Moszkva között. Trump júniusban is élesen bírálta Biden elnök válságkezelését, Trump ekkor figyelmeztetett először a világháború kockázatára.

Trump a tegnapi beszédében ismertette az ukrajnai helyzettel kapcsolatos kihívásokat- „Remélem nem lesz igazam a harmadik világháború kirobbanását illetően, de ma nagyobb a világháború kockázata, mint valaha.” -mondta a korábbi amerikai elnök.

Trump azt is hozzátette, hogy szerinte Vlagyimir Putyin orosz elnök hozzáállása a jelenlegi helyzethez elsősorban a vezetés hiányának köszönhető, de az amerikai kormány sem tudja, hogy hogyan kezelje megfelelően Putyint.

A Bloomberg beszámolója szerint Vlagyimir Putyin elnök ígéretet tett, hogy minden szükséges eszközt bevet Oroszország védelmének érdekében, a hét hónapja húzódó konfliktus egyre csak fokozódik.

(www.shutterstock.com)

Az orosz elnök szerdán „nukleáris zsarolással” vádolta a Nyugatot, majd figyelmeztetett, hogy Moszkvának „különféle pusztító fegyverei vannak és az orosz vezetés kész minden rendelkezésre álló eszközt bevetni, hogy megvédje magát. Nem blöffölök!” -erősködött Putyin.

Forrás: Baha Breaking News 

Borítókép forrása: Pixabay