A Moderna a szerdai tőzsdenyitást megelőzően az előzetesen vártnál erősebb második negyedéves eredményekről számolt be.

A Moderna részvényei már a szerdai pre-marketben több mint 5 százalékos pluszba fordultak, miután a Covid-19 vakcinák gyártásával foglalkozó vállalat az előzetesen vártnál erősebb negyedéves eredményekről számolt be. Mind az árbevétel, mind az egy részvényre jutó nyereség tekintetében felülmúlta az elemzői várakozásokat a Moderna.

A Moderna árbevétele éves szinten 9 százalékos növekedést követően 4.7 milliárd dollárosra duzzadt a második negyedév során, ami jócskán felülmúlta a várakozásokat. Az elemzők előzetesen mindössze 4.1 milliárd dolláros árbevétellel kalkuláltak.

A Moderna részvényenkénti 5.24 dolláros korrigált nyereségről számolt be, ami ugyan 18 százalékos visszaesést jelent a tavalyi év azonos periódusához képest, azonban jelentősen erősebben alakult, mint ahogyan azt az elemzők előzetesen várták. A FactSet adatai szerint az elemzők előzetesen részvényenkénti 4.55 dolláros korrigált nyereséggel kalkuláltak.

(www.shutterstock.com)

A Moderna a múlt héten bejelentette, hogy 1.74 milliárd dollár értékben 66 millió Covid-19 vakcinát fog legyártani az Amerikai Egyesült Államok részére. A Moderna vakcinájának legfrissebb változata az omikron BA.4 és a BA.5 variánsai ellen nyújt védelmet. A szerződés értelmében az amerikai kormánynak lehetősége van további 234 millió dózis megvásárlására.

(www.shutterstock.com)

A Moderna emellett közel 500 millió dollárnyi veszteséget is elszenvedett olyan vakcinákon, amelyeket nem sikerült a lejárati dátumuk előtt értékesíteni. A Moderna a negyedévet 18 milliárd dollár értékű pénzeszközzel zárta. A befektetők nagy örömére a társaság elmondta, hogy az összeg egy részét felhasználva, előreláthatólag 3 milliárd dollár értékben saját részvényeket vásárolnának vissza.

A Moderna részvényeit sem kímélték a befektetők az elmúlt időszakban, idén több mint 30 százalékos mínuszban van a papír.

Borítókép forrása: www.shutterstock.com