A világ egyik legnagyobb csomagszállító társaságának részvényei rekord magasságokba emelkedtek, miután a UPS a vártnál erősebb negyedéves eredményekről számolt be.

A United Parcel Service Inc. részvényei rekord magasságokba fordultak, miután a csomagszállító társaság a vártnál magasabb harmadik negyedéves árbevételről és nyereségről számolt be.

A részvény sorozatban a hatodik nyereséges napját zárta kedden, az elmúlt 11 kereskedési napból 10 alkalommal emelkedni tudott a papír. A UPS a délután folyamán május 7-ei, rekordmagas, 217.5 dolláros csúcsa fölé kúszott. A keddi kereskedési napot végül 6.95 százalékos emelkedést követően 218.07 dolláron zárta a United Parcel Service.

A United Parcel Service árbevétele 9.2 százalékos emelkedést követően 23.18 milliárd dollárosra duzzadt, a FactSet adatai alapján az előzetes elemzői konszenzusos becslések 22.57 milliárd dollárról szóltak. A UPS nettó profitja elérte a 2.33 milliárd dollárt, ami részvényenként 2.65 dollár nyereséget jelent. A tavalyi év azonos periódusában 1.96 milliárd dolláros, részvényenkénti 2.24 dollár nyereséget mutatott fel a UPS. Az egy részvényre jutó korrigált eredmény 2.71 dolláron alakult, szemben a 2.28 dolláros elemzői várakozásokkal.

A csomagküldés virágzott 2020-ban és úgy tűnik, hogy ez idén is fennmaradt.

A UPS üzleti szegmensei közül a „U.S. Domestic” szegmens árbevétele 7.4 százalékos emelkedést követően 14.21 milliárd dolláron alakult. Az „International” részleg bevétele 15.5 százalékos növekedést követően elérte a 4.72 milliárd dollárt. A „Supply chain” részleg bevétele 8.4 százalékos emelkedést követően 4.26 milliárd dollárosra duzzadt. A UPS minden szegmensében az előzetesen vártnál magasabban alakult az árbevétel.

Az United Parcel Service a világ egyik legnagyobb csomagszállító társasága. Közel 5.5 milliárd csomagot szállítanak ki évente és 11.5 millió feladó és fogadó ügyféllel rendelkeznek.

A csomagküldő óriás részvényeivel már több mint 20 éve kereskednek a New York-i tőzsdén. A negyedéves jelentés közzététele után 220.24 dolláros szinten új csúcsra tört az árfolyam, majd a keddi kereskedési napot végül 6.95 százalékos pluszban zárta a papír. Ezzel a UPS idén 29.50 százalékos pluszban van, míg az elmúlt 12 hónap során több mint 29.80 százalékkal nőtt a United Parcel Service részvények értéke.

Forrás: MarketWatch