Az elmúlt időszakban a gazdasági kihívások következtében számos vállalat jelentett be munkaerő leépítést, most a Goldman Sachs számolt be ilyen tervekről.

Az elmúlt időszakban a nehéz gazdasági helyzetben számos vállalat kényszerült arra, hogy leépítse a munkaerő egy részét. Most a Goldman Sachs számolt be ilyen törekvésekről, ezzel a bankszektort is elérte az elbocsátási hullám. A Goldman az első nagy amerikai befektetési bank, ami bejelentette a leépítést.

A Bloomberg és a The New York Times beszámolója szerint a munkaerő leépítés kiterjed a vállalat egészére. A Goldman már a jövőhéten elkezdheti az alkalmazottak számának csökkentését. A Goldman a koronavírus járvány alatt ideiglenesen szüneteltette a rendszeres munkaerő leépítéseket. A Times szerint a Goldman éves szinten tipikusan az alkalmazottainak 1-5 százalékát elküldi.

A Goldman árbevétele 2021-ben rekordmagasan, 59 milliárd dolláron alakult. A befektetési bank a megemelt fizetéseken kívül további 4.4 milliárd dollár bónuszt fizetett ki az alkalmazottaknak tavaly.

(www.shutterstock.com)

Az elmúlt időszakban azonban a szárnyaló infláció közepette nehéz helyzetbe kerültek a gazdaságok. Először a technológiai szektor szereplői számoltak be munkaerő leépítésről, a Microsoft már nyáron így tett. A Netflix, a Shopify és a Snapchat is bejelentette már a munkaerő leépítésről szóló terveket. A nagyneveken kívül becslések szerint április óta már több mint 100 ezer technológiai cég kényszerült rá, hogy elküldje alkalmazottainak egy részét.

Borítókép forrása: Shutterstock

Forrás: Marketwatch