Sorozatban már a negyedik veszteséges napját zárta az amerikai benchmark S&P 500 index az inflációs jelentés közzétételét megelőző napon.

Kedden folytatódott a lejtmenet az amerikai börzéken, sorozatban a negyedik veszteséges napját zárta az S&P 500 benchmark index. A szerdai inflációs jelentés előtt egyre fokozódik a piacokra nehezedő nyomás. Amennyiben az előzetesen vártnál rosszabbul alakulna az inflációs jelentés, nagyobb fokozatba kapcsolhatna az esés a tengerentúlon.

A mai nap legfontosabb eseménye egyértelműen az inflációs jelentés lesz. Azon remények fejében, hogy az infláció már elérte a csúcspontját az S&P 500 benchmark index több mint 12 százalékot pattant fel júniusi mélypontjáról. Vélhetően erős eladási hullám söpörne végig a piacokon, amennyiben az inflációs jelentés szétfoszlatná ezen reményeket.

Gyengélkedés a tengerentúlon

A Dow Jones Ipari Átlag a keddi kereskedési nap jelentős részét negatív tartományban töltötte. A Dow Jones index 58.13 pontos, 0.18 százalékos csökkenést követően 32 774.41 ponton zárta a tegnapi kereskedési napot. A Dow Jones index hétfőn még enyhe emelkedést tudott felmutatni, keddre elfogyott a lendület. Idén 9.81 százalékos mínuszban van a blue-chip index.

Az S&P 500 a tegnapi kereskedési nap egészét mínuszban töltötte. Az S&P 500 17.59 pontos, 0.42 százalékos gyengülést követően 4 122.47 ponton zárta a hét második kereskedési napját. A benchmark index sorozatban a negyedik veszteséges napját zárta, idén 13.51 százalékos mínuszban van az S&P 500.

Az amerikai vezető tőzsdeindexek közül a Nasdaq Composite Index teljesített a leggyengébben tegnap. A tech fajsúlyos index 150.53 pontos, 1.19 százalékos mínuszban zárta az inflációs jelentést megelőző kereskedési napot. A Nasdaq Composite sorozatban a harmadik veszteséges napját zárta, az index jelenleg idén 20.14 százalékos mínuszban áll.

Az inflációs adatok nagyban meghatározhatják az elkövetkező napok kereskedési irányát. Érdemes lesz figyelni a jelentésre, természetesen 14:30-kor mi is befogunk róla számolni.

(www.shutterstock.com)

Borítókép forrása: www.shutterstock.com