A tervek szerint az online brókercég munkavállalóinak 23 százalékát elbocsájtaná.

A kriptovaluták piacán látott gyengélkedés továbbra is kifejezetten negatívan érinti a Robinhood működését. Az online pénzügyi szolgáltató társaság már az év elején bejelentette, hogy a munkavállalóinak 9 százalékát elbocsájtja. A tegnapi tőzsdezárást követően azonban a Robinhood arról számolt be, hogy az elmúlt időszakban tovább csökkent a kereskedés intenzitása a platformon, melynek következtében a jelenlegi munkavállalóinak 23 százalékát elengedné a Robinhood.

Egyre nagyobb bajban a Robinhood

A kriptovaluták kereskedési intenzitásában látott csökkenés súlyosan érinti a Robinhood árbevételét, ami a Robinhood árfolyamára is kifejezetten negatív hatással van, idén közel 50 százalékot esett a részvény árfolyama.

A Robinhood 2021-ben a kriptopiac virágzása és a mémrészvény mánia idején rendkívül dinamikusan növekedett, azonban a piaci lendület megtörését követően a kereskedés intenzitása is meredek visszahúzódásnak indult, egyre kevesebben kötöttek a társaság platformján keresztül. A piaci helyzet már annyira megviseli a Robinhood-ot, hogy a keddi tőzsdezárást követően a társaság kénytelen volt bejelenteni, hogy a tervek szerint elbocsájtja munkavállalóinak 23 százalékát.

A Robinhood hétfőn hozta nyilvánosságra második negyedéves eredményeit, a társaság az előzetesen vártnál nagyobb, részvényenkénti 34 centes veszteségről számolt be. Az elemzők előzetesen részvényenként 32 centes veszteséggel kalkuláltak. A negyedév során a havi aktív felhasználók száma is tovább csökkent, 14 millión alakult, ami 1.9 milliós visszaesést jelent az előző negyedévhez képest.

A Robinhood a gyenge teljesítményért a makrogazdasági környezetet és az inflációt okolta. A Robinhood ügyfeleit azonban úgy tűnik súlyosabban érinti a jelenlegi helyzet, mint az átlagos befektetőket, a Robinhood platformjain a legtöbben jellemzően erősen spekulatív jellegű részvényeket és kriptovalutákat tartanak. Úgy tűnik ez senkinek sem volt jó befektetés.

(www.shutterstock.com)

Borítókép forrása: www.shutterstock.com