Nyáron elsősorban a látványos rallyjával, majd az azt követő meredek visszaeséssel került a hírekbe a Bed Bath & Beyond. A lakberendezési áruházlánc égető problémákkal küzd, a pénzügyi vezető pénteken az öngyilkosságba menekült, most kiderült, piaci manipuláció okán vádat emeltek ellene.

A Marketwatch beszámolója szerint Gustavo Arnal, a Bed Bath & Beyond pénzügyi igazgatója (CFO), aki múlt pénteken egy manhattani felhőkarcolóból a halálba ugrott, két nappal azt követően, hogy a lakberendezési áruházlánc bejelentette, hogy elbocsájtja alkalmazottainak egyötödét és bezárja 150 gyengén teljesítő áruházát. Most arra derült fény, hogy a CFO ellen kevesebb mint két héttel korábban vádat emeltek piaci manipuláció gyanújával, a „pump and dump” a Bed Bath & Beyond részvényeit is érintette. A JP Morgan Chase a Bed Bath & Beyond pénzügyi tanácsadójaként szintén alperesként szerepel.

Pénteken először még csak arról szóltak a hírek, hogy a pénzügyi igazgató kiesett a felhőkarcoló teraszáról, a New York Post szerint azonban a New Yorki-i orvosszakértő egyértelműen öngyilkosságnak minősítette az esetet. A vállalat részvényei közel 20 százalékot estek a sajnálatos hír hatására kedden (hétfőn zárva tartottak az amerikai börzék). Az elmúlt 5 napban durván megfeleződött a Bed Bath & Beyond részvények értéke.

A vádirat szerint Ryan Cohen elnök, Gustavo-val és másokkal együttműködve 2022 márciusa és augusztusa között a nyilvánosan jegyzett Bed Bath & Beyond részvényeinek árát manipulálta. A vállalat részvényeit július elsején alig 4 dollár fölött jegyezték, augusztus 17-én pedig a 30 dollárt is elérte az árfolyam.

A Bed Bath & Beyond részvényei idén 51.71 százalékos mínuszban vannak, a 30 dolláros csúcsról pedig közel 80 százalékot esett a részvény árfolyama.

(www.tradingview.com)

Az alapvetően is kacifántos, mémrészvénnyé váló Bed Bath & Beyond storyról egyre több érdekes információ kerül napvilágra, de elképzelhető, hogy a teljes igazság már sosem tudódik ki.

Forrás: Marketwatch

Borítókép forrása: Shutterstock