A Bank of America vezérigazgatója, Elon Musk Twitterének egyik finanszírozója, felvásárlásának egyik támogatója, nem tűnik aggódónak az üzlet miatt.

A csütörtökön derült ki, hogy Musk már a Twittert irányítja. A Binance, az üzlet egyik befektetője a CNBC-nek azt mondta, hogy a felvásárlás lezárult. Miután Musk áprilisban először jelentette be a Twitter megvásárlásának tervét, számos befektető, köztük technológiai cégek tőkefinanszírozását, valamint több befektetési bank adósságfinanszírozását biztosította. Ezek egyike a Bank of America volt. A technológiai részvények idei visszaesése és a kockázatos eszközökkel szemben óvatos befektetők miatt azonban ezt az adósságot nehéz lesz továbbadni a befektetőknek, ami azt jelenti, hogy a bankoknak meg kell tartaniuk az adósságot.

A Wall Street Journal szerdai jelentése szerint a befektetési bankok jövő évig megtarthatják az adósságot, mielőtt eladnák. A 9fin hitelelemző cég becslése szerint a bankok 500 millió dolláros veszteséggel szembesülnének, ha a jelenlegi környezetben eladnák az adósságot. A Bank of America vezérigazgatóját, Brian Moynihant azonban úgy tűnt, hogy ez nem zavarja. Amikor megkérdezték tőle, hogy nem fog-e álmatlanul aludni az ügylet miatt, azt mondta: “Vannak szakértőim, akik az ügyfelekkel foglalkoznak, és nem veszítem el az álmomat. Sok más dolog miatt nem alszom, de emiatt nem”.

A Wall Street Journal szerint az üzlet finanszírozására kötelezettséget vállaló bankok megkezdték a pénzeszközök letéti számlára történő befizetését. Amikor az akvizíció lezárul, a pénzösszegeket Musknak adják át az üzlet finanszírozására. Hivatalos megerősítés még nem érkezett arról, hogy az üzlet lezárult volna, de Musk utalt arra, hogy lezárult egy tweetben, amiben azt írta: “a madár kiszabadult”, utalva a Twitter kék madár logójára.

Forrás: https://www.cnbc.com/2022/10/28/musk-twitter-deal-bank-of-america-ceo-isnt-worried-about-debt-funding.html