AMC Entertainment Holdings Inc. a harmadik negyedév eredményeit november 8-án teszi közzé. A hírhedt mém részvény várhatóan csökkenő veszteséget fog bemutatni, a pangó moziipar ellenére is.

A mozi üzemeltető a áldozatául esett a világjárványnak, mielőtt elérte a mém-részvények státuszát, ami tavaly az egekbe repítette a cégértéket.

Mire lehet számítani?

A FactSet által megkérdezett elemzők arra számítanak, hogy a cég 238 millió dolláros nettó veszteséget fog elszámolni. Előző évben ez a szám 224 millió dollár volt. A vállalat árbevételét az elemzők 961 millió dollárra teszik, ami 205 millió dollárral több, mint a tavalyi.

A FactSet adatai szerint az AMC jegybevétele várhatóan 552 millió dollár lesz, szemben a tavalyi év hasonló időszakának 421 millió dollárjával. Az elemzők 324 millió dolláros koncessziós árbevételt várnak, szemben az előző évi 263 millióval.

A második negyedévben az AMC a várakozásokat felülmúló, csökkenő veszteségről számolt be, és az elemzői előrejelzéseknek megfelelő bevételről. Ugyanakkor közölte, hogy az idei harmadik negyedév viszonylag csendes lesz a nagyobb filmbemutatók tekintetében. Augusztusban, amikor az AMC az eredményekről számolt be, Adam Aron vezérigazgató arról beszélt, hogy augusztusba és szeptemberben “kevés” nagy film jelenik meg, és hozzátette, hogy “a dolgok néhány hétig lelassulnak”

Elég-e a státusz?

“Most úgy véljük, hogy lehet, hogy csak 2024-ben fog újra meghaladni a 11 milliárd dollárt a hazai jegybevétel – ahogyan 2015 és 2019 között minden évben” – írta Wold. Az árfolyamcsökkenés az AMC részvényeit a “mém-részvény” előtti szintre nyomta le.

A FactSet által megkérdezett nyolc elemző közül három “hold”, öt pedig “sell” értékelést ad az AMC-re.

Dan Raju, a Tradier felhőalapú pénzügyi szolgáltató vezérigazgatója szerint az AMC hosszú távú jövedelmezősége még mindig nagy kérdőjel. “Az AMC és a GameStop részvényárfolyamai mesterségesen fel vannak hypeolva, mert mémként kezelik őket” – mondta Raju a MarketWatchnak e-mailben. “Míg a mozik látogatottsága úgy tűnik, hogy visszaállt a járvány előtti szintre, az AMC továbbra is küzd, a nyereségességhez vezető úttal.”

Forrás: www.marketwatch.com