A vezető amerikai tőzsdeindexek negatív tartományban zárták a szerdai kereskedési napot, a csütörtökön érkező inflációs jelentés előtt. A technológiai részvények felülteljesítettek, a kötvényhozamok csökkentek.

Alacsonyabban zárták a szerdai kereskedési napot a vezető tengerentúli tőzsdeindexek. A Dow Jones sorozatban a harmadik veszteséges napját zárta. A befektetők tűkön ülve várják a csütörtökön érkező inflációs jelentést, amely jelentősen meghatározhatja az elkövetkező napok kereskedési irányát. A 10 éves kötvény hozama az utoljára március 3-án látott alacsony szintre húzódott vissza, ennek köszönhetően a befektetők jelentős mennyiségű tőkét forgattak át a kötvényhozam emelkedésre érzékeny szektorokba, ennek következtében a technológiai részvények felülteljesítettek szerdán, míg például a bankszektorból inkább kifelé áramlott a tőke.

A Dow Jones Ipari Átlag 152.68 ponttal, -0.44 százalékkal esett szerdán így 34 447.14 ponton zárt a napot. A Dow Jones sorozatban a harmadik veszteséges napját zárta. Az S&P 500 7.71 pontos, -0.18 százalékos esést produkált, 4 219.55 ponton zárt, annak ellenére, hogy napközben új napon belüli csúcsra tört az index (4 237.09), meghaladva a május 7-ei 4 232.60 pontos rekordmagas záróértékét. A Nasdaq Composite index egy szolid, -0.09 százalékos eséssel 13 911.75 ponton zárta a napot, annak ellenére az index napközben 14 003.50 ponttal új napon belüli csúcsot állított fel. A Nasdaq Composite sorozatban a negyedik veszteséges napját zárta szerdán.

A grafikonon rózsaszín jelöli a Nasdaq Composite szerdai teljesítményét, zöld az S&P 500-ét, míg a kék szín a Dow Jones-ét.

A technológiai részvények felülteljesítették a piacot szerdán, miután a 10 éves kötvény hozama 1.49 százalékosra csökkent. Az alacsonyabb kötvényhozamok növelik a jövőbeli cash flowk értékét. A hozam május 12-ei 1.7 százalékos lokális csúcsáról az utoljára március 3-án látott alacsony szintre húzódott vissza. Amióta csökkenésnek indult a kötvényhozam, azóta több mint 6 százalékkal erősödött a tech fajsúlyos, kötvényhozam emelkedésre érzékeny Nasdaq Composite index.

A vártnál jóval erőteljesebb áprilisi áremelkedés a múlt hónapban átmenetileg megrendítette a piacokat, a mai inflációs jelentés szintén meghatározhatja az elkövetkező időszak fő trendjét.

A piaci szereplők az Európai Központi Bank csütörtöki monetáris politikai döntését is fokozott izgalommal várják, a fő kérdés az, hogy a központi bank változtat-e a jelenlegi kötvényvásárlási ütemén.