Az amerikai vezető tőzsdeindexek kedden sorozatban a harmadik veszteséges napjukat zárták. Reggelre virradóra az ázsiai piacok is negatív tartományban zártak, a Wall Street-i bizonytalanságot követően. Az amerikai határidős tőzsdeindexek ma reggel is negatív tartományba buktak, további gyengélkedést elővetítve mára.

A gazdasági helyzet a világ számos országában aggasztja a befektetőket, az inflációs és a recessziós félelmek egyre csak erősödnek. Ázsia és Európa számos országában továbbra is a növekvő tendencia jellemző az inflációra, az amerikai infláció júniushoz képest némileg enyhült júliusban.

Az amerikai vezető tőzsdeindexek kedden sorozatban a harmadik veszteséges napjukat zárták. Reggelre virradóra az ázsiai piacok is negatív tartományban zártak, a Wall Street-i bizonytalanságot követően. Mínuszba fordult a hongkongi Hang Seng, a japán Nikkei 225 és Shanghai Composite index is.

Fokozódó félelmek a Fed politikáját illetően

Az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a volatilitás a tengerentúli börzéken. A júniusi mélypontokról látványosan felpattantak az amerikai vezető tőzsdeindexek, az erős nyári rallyt követően megnőttek a félelmek a Fed monetáris politikáját illetően. A befektetők aggódnak, hogy a Federal Reserve az infláció letörésének érdekében milyen agresszívan lép majd fel. A jegybank tisztviselői egyetértenek azzal, hogy az infláció leküzdéséhez lassítani kell a gazdaságot, a 2 százalékos inflációs cél eléréséhez akár az előzetesen vártnál nagyobb mértékű szigorításra is sor kerülhet. A jegybank legközelebb szeptemberben tart kamatdöntő ülést, Jerome Powell pénteki beszédére hevesen reagálhatnak a piacok.

(www.shutterstock.com)

A Dow Jones Ipari Átlag a keddi kereskedési nap nagyrészét negatív tartományban töltötte. A blue-chip index 154.01 pontos, 0.47 százalékos csökkenést követően 32 909.59 ponton zárta a tegnapi kereskedési napot.

Az S&P 500 hasonlóan gyengén teljesített tegnap, a nyitást követően még pozitív tartományba is járt a benchmark index, végül a nap második felében negatív tartományba bukott az árfolyam. 9.26 pontos, 0.22 százalékos esést követően 4 128.73 ponton zárta a hét második kereskedési napját az S&P 500. A júniusi lokális mélypontjáról látványosan felpattant az S&P 500, az elmúlt időszakban már a magasabb idősíkú grafikonon túlvett zónába ért az árfolyam, így időszerű volt a korrekció. Noha az elmúlt napokban látott eladásoknak köszönhetően az alacsony idősíkokon már túladott zónában jár a jegyzés.

A Nasdaq Composite Index a keddi kereskedési nap jelentős részét pozitív tartományban töltötte, a zárásra azonban visszaadta a korábbi emelkedését és pontosan ott zárta a keddi kereskedési napot, ahol nyitotta.

Borítókép forrása: www.shutterstock.com