Közel 10 százalékos pluszba fordult a Disney, miután a világ egyik legnagyobb média és szórakoztatóipari társasága az előzetesen vártnál erősebb negyedéves eredményekről számolt be.

A Walt Disney részvényei látványosan felpattantak, miután a média és szórakoztatóipari óriás az előzetesen vártnál erősebb negyedéves eredményekről számolt be.

A Disney 21.5 milliárd dolláros harmadik negyedéves árbevételről számolt be szerda este, a FactSet adatai szerint az előzetes elemzői várakozások 20.99 milliárd dolláros árbevételről szóltak. Az egy részvényre jutó korrigált nyereség tekintetében is pozitív meglepetést okozott a Walt Disney, részvényenkénti 1.09 dolláros korrigált nyereségről számolt be a társaság, a Wall Street előzetesen részvényenkénti 97 cent nyereséget prognosztizált.

(www.shutterstock.com)

A befektetők nagy örömére az előfizetők száma is alaposan megugrott, a negyedévet 152.1 millió feliratkozóval zárta a Disney+, a FactSet adatai szerint az elemzői konszenzusos becslés 147.69 millió előfizetőről szólt. A társaság azt is elmondta, hogy a Disney+ streaming szolgáltatás előfizetői díja decembertől drágulni fog, azonban emellett bevezetnek, egy hirdetéseket tartalmazó olcsóbb előfizetői csomagot is.

Kilőtt a részvény árfolyama

A Walt Disney részvényei már tegnap is jól teljesítettek, 3.98 százalékos emelkedést követően 112.43 dolláron zárta a szerdai kereskedési napot a Disney. A negyedéves eredmények publikálását követően jelentősen felpattant a részvény árfolyama, jelenleg a csütörtöki pre-marketben közel 10 százalékos pluszban áll a papír.

Az elemzők és a befektetők elsősorban a streaming szegmens teljesítményt helyezték előtérbe, azonban a Wall Street arra is kíváncsi volt, hogy az infláció milyen mértékben befolyásolja a Disney vidámparkok működését. A társaság elmondása szerint az infláció hatására drágábbá vált a parkok működtetése, a szegmens 7.39 milliárd dolláros árbevételről és 2.19 milliárd dolláros működési nyereségről számolt be. Ezzel szemben a média és szórakoztatóipari divízió 14.11 milliárd dolláros árbevételt és 1.38 milliárd dolláros működési nyereséget tudott felmutatni.

A befektetők mellett a vezérigazgató is elégedett volt a negyedéves eredményekkel. „Kiváló negyedévet zártunk” -összegezte Bob Chapek vezérigazgató.

Borítókép forrása: www.shutterstock.com