Az Uber történelme során először tudott cashflow pozitív negyedévet zárni, az árbevétel több mint duplájára nőtt.

Az Uber részvényei már a tőzsdenyitás előtt több mint 15 százalékos pluszba fordultak, miután a vállalat kecsegtető negyedéves eredményekről számolt be. Az Uber történelme során először tudott cashflow pozitív negyedévet zárni, az árbevétel több mint duplájára nőtt.

Az Uber a keddi tőzsdenyitást megelőzően hozta nyilvánosságra a második negyedéves jelentését. A társaság árbevétele éves szinten 105 százalékkal nőtt meg, 8.1 milliárd dolláron alakult. Árbevétel tekintetében alaposan felülmúlta az elemőzi várakozásokat az Uber, az elemzők előzetesen 7.4 milliárd dolláros árbevétellel kalkuláltak.

Először cashflow pozitív az Uber

A második negyedév során 2.6 milliárd dolláros, részvényenkénti 1.33 dolláros veszteséget mutatott fel az Uber, az elemzők ettől alacsonyabb, részvényenkénti 27 centes veszteséget becsültek. Az Uber történelme során először tudott cashflow pozitív negyedévet zárni, a második negyedév végén 382 millió dollárnyi szabad cashflow-val rendelkezett a társaság. A második negyedév során 27 százalékkal többen utaztak az Uber platformján keresztül, mint a tavalyi év azonos periódusában.

(www.shutterstock.com)

A harmadik negyedévre vonatkozóan 440-470 millió dolláros EBITDA-t becsül az Uber. Az Uber becslése jóval erősebb, mint ahogyan azt az elemzők előzetesen várták. Az elemzői várakozások 382.2 millió dolláros harmadik negyedéves EBITDA-ról szólnak.

Az Uber részvényeit nem kímélték a befektetők az elmúlt időszakban, a mai felpattanást követően is még több mint 30 százalékos mínuszban van idén a részvény.

A befektetőknek érdemes lesz figyelmet fordítani az Uber vetélytársainak negyedéves jelentéseire is. A DoorDash és a Lyft is csütörtökön fogja nyilvánosságra hozni negyedéves pénzügyi eredményeit.

Borítókép forrása: www.shutterstock.com