Az amerikai jegybank este 8 órakor teszi közzé a novemberi ülésének a “minute” reportját.

Az FOMC ülésének részletes jelentése azért is izgalmas, mert a november eleji Fed ülés, illetve inflációs adatok jócskán megmozgatták a piacot.

A jegybank évente 8-szor ül össze, majd az ülések után 2-3 héttel közzéteszi annak részletes lezajlását. A befektetők ebből a reportból következtetni tudnak a következő Fed ülésének a döntéseire, amely a piac ünnepi irányát is meghatározhatja.

Célkeresztben a dollár és az indexek

A jelentés hatása leginkább a dollár párokon, illetve az amerikai indexeken fog látszani, hiszen a kereskedési idő alatt jön ki. Fontos megjegyezni, hogy az indexek erősödése gyakran a dollár gyengülésével jár, így érdemes figyelni.

Az S&P 500 amerikai index szép emelkedést mutatott az elmúlt időszakban, köszönhetően az inflációs adatoknak. Sok elemző lejjebb várja az árfolyamot év végére, azonban van pár szakértő, aki még hisz az emelkedésben.

A dollár a forint ellen gyengülést mutat, nem sikerül áttörnie huzamosabb ideig a 400-as szintet. Ez akár év végéig is kitarthat, ha azt a Fed politikája is támogatja.

A jelen cikkben leírt információk, elemzések a szerző magánvéleményét tükrözik. A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!