A Boeing kedden publikálta harmadik negyedéves szállítási számait, amelyek a vártnál némileg gyengébben alakultak.

A repülőgépipar lassan gyógyul a koronavírus világjárvány okozta sokkból.

A repülőgépek, forgószárnyas légijárművek, rakéták és műholdak tervezésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozó The Boeing Company kedden arról számolt be, hogy a harmadik negyedév során 85 darab utasszállító gépet szállított le, ez 6 darabbal több, mint a második negyedévben látott 79 darab.  

A vállalat összesen 66 darab 737 MAX típusú utasszállítót gyártott le, szemben a második negyedévben leszállított 50 darabbal.

„A harmadik negyedévben megnöveltük a 737 MAX-ok szállítási számait. A harmadik negyedév során jelentősen megnőtt a vállalat stabilitása, miközben mindvégig a biztonságot és a minőséget helyeztük előtérbe.” -áll a Boeing sajtóközleményében.

A Boeing azonban egyetlen egy 787-et sem szállított le, miután még mindig a Federal Aviation Administration jóváhagyására várnak, mivel az elmúlt hónapokban néhány gyártásból eredő minőségi problémát fedeztek fel.

Peter Arment, a Baird elemzője 83 szállítással kalkulált a harmadik negyedévre vonatkozóan, azonban a Wall Street-i elemzők nagy része több mint 100 leszállítást várt. Arment 306 dolláros célár mellett vételre ajánlja a Boeing részvényeit.

A harmadik negyedévben a Boeing 37 darab katonai repülőgépet is leszállított, ami csökkenést jelent a második negyedéves 43 darabhoz képest.

A részvény keddi mozgását elnézve a befektetők számára nem okozott túl nagy meglepetést, hogy a vártnál kevesebb repülőt szállítottak le. A számok publikálását követően a részvény 1.27 százalékos mínuszban zárta a keddi kereskedési napot.

A Boeing részvényei idén 4.44 százalékos pluszban vannak, míg például az S&P 500 15.83 százalékkal erősödött idén. Az elmúlt 3 hónap alatt közel 5 százalékot esett a részvény, miután a koronavírus delta-variánsával kapcsolatos aggályok felerősödtek.

A Boeing a harmadik negyedéves pénzügyi jelentését várhatóan október 27-én publikálja.