Hétfőn este kiderült, hogy a Warrent Buffett vezette Berkshire Hathaway a harmadik negyedévben milyen részvényeket vásárolt, illetve adott el.

Hétfőn este nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint a Berkshire Hathaway a harmadik negyedévben több mint 4 milliárd dollár értében vásárolt Taiwan Semiconductor részvényeket. A befektetési társaság viszont US.S. Bancorp és Bank of New York részvényekből kitárazott.

Warrent Buffett vezette Berkshire Hathaway a harmadik negyedévben további Chevron és Occidental Petroleum részvényekre tett szert, azonban ezekre a vásárlások már korábbi dokumentumokban is nyilvánosságra lettek hozva.

A 13-F jelentés alapján a társaság 60 millió darab Taiwan Semiconductor részvényt halmozott fel a harmadik negyedévben. A Taiwan Semiconductor globálisan is az egyik legmeghatározóbb félvezetőgyártó vállalat. A Taiwan Semiconductor hétfői záróára mellett a Berkshire Hathaway friss befektetésének értéke 4.4 milliárd dollár. A Berkshire Hathaway portfóliójának összértéke több mint 300 milliárd dollár. Warren Buffett befektetésivel óriási vagyont halmozott fel, sokak szerint ő a világ egyik legsikeresebb befektetője. Lépéseit még ma is sokan követik.