A Norwegian Cruise Line Holdings kedden kiadott közleménye szerint júliustól újraindítják az Egyesült Államokon kívüli útjaikat.

A Norwegian Cruise Line Holdings (NCLH) kedden kiadott közleménye szerint júliustól újraindítják az Egyesült Államokon kívüli útjaikat. Az elsődleges úticélok a Karib-térség és a görög szigetvilág lesz. A COVID-19 világjárvány miatti több mint egy éves kényszerszünet után júliustól lesz újra elérhető az Egyesült Államokon kívüli utazás.

A NCLH hétfőn kérvényt nyújtott be a CDC (Centers for Disease Control and Prevention) számára, melyben azt kérik, hogy engedélyezzék a hajózást az amerikai kikötőkből. Mindezt természetesen az aktuális járványügyi intézkedések betartása mellett tennék. A hajózási társasággal való utazáshoz szükséges lesz a koronavírus elleni védőoltás.

A NCLH elsőként, július 25-től egy hétnapos körutazást szervez a görög szigetvilág megismerésére. A Karib-térségbe szintén egy hetes utazásokat szerveznek kezdetben. Július végén Jamaicából indulnak a hajók, később augusztus folyamán a Dominikai Köztarsaságból is lesz lehetőség erre.

Az összes utazás szigorú járványügyi szabályok betartása mellett fog zajlani. Mind a legénység, mind a vendégek számára kötelező a koronavírus elleni oltás. Az oltás ellenére minden utast le fognak tesztelni az indulás előtt.

A Norwegian Cruise Line Holdings egyik versenytársa a Royal Caribbean Group is újra útnak indítja hajóinak egyrészét júniussal kezdődően. A Royal Caribbean Group hajóin is csak beoltott felnőttek utazhatnak.

A NCLH és a RCL is népszerű a befektetők köreiben, ami az értékpapírok árfolyamán is meglátszik. A két társaság részvényei hasonlóan jól teljesítettek:

A Norwegian Cruise Line Holdings idén 17.11%-kal erősödött, míg az elmúlt egy év során 196.8%-kos emelkedést tudott felmutatni.

A Royal Caribbean Group részvényeinek értéke idén 18.95%-kal emelkedett. Az elmúlt egy évre vetítve 201 százalékos a növekedés mértéke.

Jól látható, hogy mennyire együtt mozog a két hajózási társaság árfolyama.

Forrás: Reuters

A borítókép forrása: Fortune