Elon Musk a szombati nap folyamán megszavaztatta és a nép döntött – a volt elnök visszakapta Twitter-fiókját

Az Amerikai Egyesült Államok volt elnöke a hajnali órákban visszakapta Twitter-platformját, azok után, hogy 2021 januárjában végleges kizárást kapott az akkori vezetőségtől. A profilját a Capitoliumot ért támadások miatt blokkolta az oldal. A világ leggazdagabb embere azonban 3 héttel ezelőtt befejezte a közösségi hálózat megvásárlását. A beszámolók szerint már az első napokban számos felsővezető, köztük a vezérigazgató, Parag Agrawal menesztése is megtörtént. Már az elején kifejtette, hogy az oldalnak változtatásokra van szüksége.

(www.shutterstock.com)

Bár eddig több letiltott felhasználót is visszaengedett, a mostani döntése minden eddiginél nagyobb súlyú lehet. Segíthet a platform egyik leghangosabb személyének visszaszerezni az online figyelmet, az új elnökválasztási kampányok kezdete előtt. Elnökként Trump a belpolitikai üzeneteinek nagy részét ezen platformon osztotta meg, illetve a külpolitikája is egyre nagyobb online figyelmet kapott. Ezt sokan kritizálták, azonban ő mindezt annyival hárította, hogy a Twitter nyerte meg neki az elnöki széket, ezért nem hagyja el a felületet. Pár napja kijelentette azt is, hogy indul a 2024-es elnöki választásokon, amelyhez most már újra megkapta Twitter profilját is.

A nép akarata teljesült – újraéledt a szunnyadó óriás

Trump fiókját elárasztották az új tweetek és a követők szombat este, bár a volt elnök nem reagált azonnal a fejleményekre. Korábban már elmondta, hogy hű marad a Truth Social platformjához, jelezve, hogy nem fog azonnal visszatérni. Musk közvélemény-kutatásában részt vevő Twitter-felhasználók nagyjából 52 százalékban szavaztak Trump fiókjának visszaállítása mellett. A milliárdos már korábban is jelezte, hogy nem ért egyet az elnök letiltásával, és vissza kívánja hozni őt a platformra.

(www.shutterstock.com)

Musk rengeteg változtatást hajtott végre mióta átvette az irányítást. A gyors változtatásai azonban aggodalmakat váltottak ki a Twitter irányításával kapcsolatban. Mivel a milliárdos a szólásszabadság nevében vette meg az oldalt, nem sokkal az üzlet lezárása után azt elárasztották a rasszista bejegyzések, azzal érvelve, hogy a régi szabályok már nincsenek érvényben. Sok dolga lesz még az oldallal, azonban aki ismeri Musk személyiségét tudja, hogy szereti a kihívásokat.

Forrás: washingtonpost.com

Címlapkép: Shutterstock