Ma ünneplik az Amerikai Egyesült Államokban a Labor Day-t, amely miatt az amerikai tőzsdék a mai napon zárva tartanak.

Labor Day, vagyis a munka ünnepe, a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt ünnepnap. Ezen a napon a munkások által elért gazdasági és szociális vívmányokról emlékezünk meg. A munka ünnepét a világ legtöbb országában május elsején, az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában viszont szeptember első hétfőjén ünneplik.

A munka ünnepe az Egyesült Államokban már 1894 óta nemzeti ünnepnapnak számít, ennek következtében a mai napon a tengerentúli tőzsdék zárva tartanak. Kedden, a megszokott rend szerint folytatódik tovább a kereskedés. Idén még 2 ünnep fogja befolyásolni az amerikai tőzsdék nyitva tartását, ez novemberben a hálaadás napja, decemberben pedig karácsony ünnepe.

Fellélegezhet a Wall Street

Az amerikai börzéken tovább folytatódott az elmúlt héten az eladási hullám, a közelmúltban látott piaci fordulat egyre intenzívebbé válik.

A pesszimizmus azt követően nőtt meg a börzéken, hogy Jerome Powell, a Fed elnöke a Jackson Hole-i konferencián egyértelművé tette, hogy a Federal Reserve elkötelezett az infláció visszaszorítása mellett. A 2 százalékos inflációs cél eléréséhez lassítani kell a gazdaságot, ezért a Fed továbbra is a monetáris politika szigorítása mellett teszi le a voksát, annak ellenére, hogy az amerikai gazdaság lassulására utaló jelek láthatóak.