A vártnál jobb jelentés ellenére, a pre-market során esésbe kedztek a papírok. Ezt nap közben egylőre kompenzálták a befektetők.

Csütörtökön tette közzé, a 2021-es második negyedévre vonatkozó gyorsjelentését a Moderna. Összességében a jelentés szép adatokat tartalmazott, illetve az elmezők egyes várakozásait is sikeresen felülmúlta a cég. Ennek ellenére a csütörtöki pre-market kereskedés során, már lefelé mozdultak el a Moderna papírjai, amelyek nap közben ismét pluszban vannak. Közben arra vonatkozóan is megismerhettünk információkat, hogy milyen hatékonynak bizonyult ez idáig a vállalat vakcinája. Sőt, még egy esetleges harmadik oltásról is szót ejtettek. 

Gazdasági eredmények 

Összességében a Moderna sikeresen teljesítette a Wall Street elemzői által prognosztizált adatokat. Ilyen értelemben, a vállalat 6,46 dollárt keresett részvényenként, szemben az előre jelzett 5,96 dolláros EPS értékkel. A vállalat bevétele egyébként 4,35 milliárd dollárra rúgott, amely szintén jobb, mint az elemzők 4,2 milliárdos becslése. 

Többek között még az is kiderült, hogy az idei évre összesen 20 milliárd dollár értékben vannak lekötve vakcinaszállítmányai a Modernának. A 2010-ben alapított cég még a 2022-re vonatkozó megrendelésekről is számot adott. Ennek értelmében, már jövőre is biztosnak tekinthető, hogy legalább 12 milliárd dollár értékben tudják a vakcinájukat értékesíteni. Az pedig még az utóbbi hetekben derült ki, hogy a vállalat valamelyest drágítani fogja az oltásait. 

Vakcina részletek 

Habár a pénzügyi eredményeikről kevés szó esett, annál inkább hangsúlyos szerepet kapott a jelentésben az oltásuk. A Moderna kétadagos mRNS vakcinája, az elmúlt félév adatai alapján, közel 93 százalékos hatékonyságúnak bizonyult. Sőt, arra vonatkozóan is szolgáltak adattal, hogy a második oltás után, nagyjából féléven keresztül biztosított a védettség. Azt is hozzátették, hogy egy esetleges harmadik oltás, még a delta variáns ellen is képes a fent említett mértékű védettséget nyújtani. 

Tőzsdei reakció 

Tovább emeli mindenkori maximumát a Moderna részvényeinek árfolyama – www.investing.com

Hiába az összességében egész jó jelentés, a befektetők elsőre egyáltalán nem ragadtatták el magukat. Tegnap a Moderna papírjai még egészen elképesztő mértékben szárnyaltak, így összességében 8,42%-os pluszban zártak szerdán. Ezzel szemben a csütörtöki pre-market során, már 3,8% körüli mínuszban is jártak a papírok. Ennek az oka az lehet, hogy habár a jelentés jól sikerült, de a befektetők még sokkal jobbra számítottak. Ezt később a tőzsdenyitás után, már további 4%-os emelkedéssel kompenzálták, így tovább szárnyal a Moderna.