Még csak kedd van ugyan, de már szinte biztosra állítható, hogy meg van a hét egyik legjobban teljesítő részvénye. Ez nem más, mint a Precipio.

A Precipio Inc. részvényei 32%-os pluszban voltak kedden pre-marketben, majd a nyitást követően 15 perccel már 70%-os emelkedést volt látható. Hétfőn több mint 170%-kal emelkedett a részvény árfolyama. A Precipio egy microcap részvény, ami azt jelenti, hogy a piaci kapitalizációja 50 és 300 millió dollár közötti.

Mi áll az emelkedés hátterében?

A Precipio koronavírus gyorstesztje elérhetővé vált az Amazonon. Hétfőn jelentette be a vállalat vezetősége, hogy az általuk kifejlesztett koronavírus antigén gyorsteszt elérhetővé vált az egyik legnagyobb internetes kereskedelmi cégnél, az Amazonnál.

A 20 perces gyorsteszt még decemberben kapta meg a sürgősségi felhasználhatóság engedélylét a U.S. Food and Drug Administration-tól. A Precipio antigén gyorstesztje volt az első olyan amerikai fejlesztésű teszt amelyik megkapta az FDA engedélyét. Az orvosok, az egészségügyi intézmények és a szakképzett egészségügyi dolgozók számára közvetlenül megvásárolható a termék az Amazonról. A vásárlást követően 2 munkanapon belül megkapják a csomagot. -áll a vállalat hétfői közleményében. Egy nappal a bejelentést követően már nem volt készleten a termékből. Kizárólag a Precipio rendelkezik termék terjesztésére vonatkozó jogokkal, az Amazon platformján keresztül.

Az antigén gyorstesztjük azonosítja az olyan antitestek jelenlétét, amelyek a koronavírus fertőzés következtében alakultak ki, vagy az oltás beadását követően fejlődtek ki és immunválaszt mutatnak. „Az antitestek képződése az emberi test természetes reakciója, fertőzést vagy oltást követően. Az antitestek képződésével a szervezet megkezdi a jövőbeli fertőzések elleni immunitás kiépítését.” tájékoztatott a Precipio.

Jelenleg kissé visszább húzódott a részvény árfolyama, de még így is 20%-os pluszban volt 1.5 órával a tőzsde nyitása után. A sokak számára valószínűleg ismeretlen Precipio részvényei idén közel 180%-os pluszban vannak, míg az elmúlt 1 év során több mint 720%-kal nőttek részvényeik értéke.