Újabb technológiai óriás jelentett be nagymértékű létszám leépítést.

Folytatódik a leépítési hullám a technológiai vállalatok körében. A Google anyavállalata, az Alphabet Inc. szerdán bejelentette, hogy akár 10 ezer munkavállalót is elbocsájthat. A „The Information” bennfentes információkra hivatkozó beszámolója szerint a Alphabet a munkaerő 6 százalékát, mintegy 10 ezer főt bocsájtana el. A hírek szerint a „gyengén teljesítő” munkavállalóktól válna meg a technológiai óriás, egy rangsorolási rendszer alapján a legalacsonyabban rangsoroltak mondhatnak búcsút állásaiknak.

A Google nem kívánt nyilatkozni az esetleges létszámleépítésekről. A többi technológiai céghez hasonlóan az Alphabet számára is kihívást jelentenek a jelenlegi gazdasági körülmények.

A hirdetéspiac visszaesése és a zord makrogazdasági körülmények miatt nincs más választása a technológiai óriásnak, mint meghúzni a nadrágszíjat. Az Alphabet vezetői szerint elengedhetetlen, hogy a vállalat belátható időn belül 20 százalékkal hatékonyabbá váljon.

Az Alphabet 1.53 százalékos emelkedést követően 98.82 dolláron zárta a szerdai kereskedési napot, ezzel idén 31.70 százalékos mínuszban van a technológiai óriás. Az elmúlt 1 év alatt a vállalat részvényeinek értéke 32.66 százalékkal csökkent.