A Dow Jones Ipari Átlag és az S&P 500 index 5 veszteséges nap után újra emelkedni tudott hétfőn, miután a blue-chip papírok a legjobb napjukat zárták az elmúlt 5 hét alatt.

A Dow Jones Ipari Átlag és az S&P 500 5 veszteséges nap után először tudott pozitív tartományban zárni hétfőn, miután a blue-chip részvények az elmúlt 5 hét alatt látott legjobb napjukat zárták. A tech fajsúlyos Nasdaq Composite Index sorozatban a negyedik veszteséges napját zárta.

Így teljesítettek az amerikai vezető tőzsdeindexek a hétfői kereskedési nap során:

Dow Jones Ipari Átlag: A Dow Jones Ipari Átlag erősen indította a hétfői kereskedési napot, már a pre-market során több mint 200 pontos pluszban állt az index. A kereskedés korai szakaszában közel 1 százalékos pluszban is járt a blue-chip index. A Dow Jones végül 261.91 pontos, 0.76 százalékos emelkedést követően 34 869.63 ponton zárta a hétfői kereskedési napot. A blue-chip részvények az elmúlt 5 hét alatt látott legjobb napjukat zárták. A múlt hét során 5 nap esést követően 2.2 százalékos csökkenést mutatott fel az index, amely június 18 óta az index leggyengébb heti teljesítményének számít.

S&P 500: Az S&P 500 látványos felpattanással indította a napot, azonban ezt követően a kereskedés késői szakaszában negatív tartományban is járt az index. Végül az S&P 500 10.15 ponttal, vagyis 0.23 százalékkal erősödött hétfőn, ezzel a benchmark index 4 468.73 ponton zárt. Az S&P 500 a Dow Jones Ipari Átlaghoz hasonlóan a múlt héten sorozatban 5 napon keresztül zárt negatív tartományban, ezzel a hét során 1.7 százalékos esését szenvedett el. Ez június 18 óta az index leggyengébb heti teljesítményének számít.

Nasdaq Composite Index: A Nasdaq Composite Index az S&P 500-al és a Dow Jones Ipari Átlaggal ellentétben nem tudott pozitív tartományban zárni a tegnapi nap során. Bár a tech fajsúlyos index is pluszban indított a napot, azonban hamarosan lefordult és a napot -9.91 pontos, -0.07 százalékos esést követően 15 105.58 ponton zárta. Ezzel a Nasdaq Composite Index sorozatban a negyedik veszteséges napját tudhatja maga mögött.