Kedden tovább folytatódott az amerikai börzéken a felfelé menetelés, a Dow Jones Ipari Átlag immáron sorozatban az ötödik nyereséges napját zárta, újra a 34 ezer pontos szint fölött tudott zárni a blue-chip index, melyre május óta nem volt példa.

Kedden tovább folytatódott az elmúlt időszakra jellemző emelkedés az amerikai tőzsdéken. Az enyhülő inflációs nyomás következtében a júniusi lokális mélypontokhoz képest immáron jelentős pluszokban állnak a vezető amerikai tőzsdeindexek.

Az S&P 500 és a Dow Jones Ipari Átlag erősödni tudott tegnap, a tech fajsúlyos Nasdaq Composite Index azonban negatív tartományban zárt.

Nyerőszériában a Dow Jones

A Dow Jones Ipari Átlag immáron sorozatban az ötödik nyereséges napját zárta, újra a 34 ezer pontos szint fölött tudott zárni a blue-chip index, melyre május óta nem volt példa. A Dow Jones index utoljára 3 hónappal ezelőtt volt hasonlóan hosszú nyerőszériában, akkor sorozatban 6 kereskedési napon keresztül tudott emelkedni a benchmark index.

(www.shutterstock.com)

A tegnapi tőkepiaci rallyt fokozták az erős vállalati negyedéves jelentések, többek között a Home Depot és a Walmart is az előzetesen vártnál jobb negyedéves eredményekről számolt be. A Dow Jones Indexet alaposan felhúzta a két részvény jó teljesítménye, a Home Depot 4.06 százalékos pluszban zárt, a Walmart részvények értéke pedig 5.11 százalékkal nőtt meg a tegnapi kereskedési nap során.

A Dow Jones Ipari Átlag a keddi kereskedési nap egészét pozitív tartományban töltötte. A blue-chip index 239.57 pontos, 0.71 százalékos emelkedést követően 34 152.01 ponton zárta a tegnapi kereskedési napot. A Dow Jones index ezzel újra a kulcsfontosságú 34 ezer pontos szint fölött tudott zárni, erre nem volt példa egészen május 4 óta.

Az S&P 500 hullámozóan teljesített tegnap, többször is negatív tartományba bukott az árfolyam, végül azonban 8.06 pontos, 0.19 százalékos erősödést követően 4 305.20 ponton zárta a hét második kereskedési napját az S&P 500. A júniusi lokális mélypontjáról már 17.5 százalékot rallyzott az S&P 500, azonban a benchmark index az elmúlt időszakban látott felpattanás ellenére 2022-ben továbbra is 9.67 százalékos mínuszban van.

Az amerikai vezető tőzsdeindexek közül a Nasdaq Composite Index teljesített a leggyengébben tegnap, nem is tudott pozitív tartományban zárni. A tech fajsúlyos index 25.55 pontos, 0.19 százalékos mínuszban zárta a keddi kereskedési napot. A júniusi lokális mélypontról látott éles felpattanás ellenére továbbra is a Nasdaq Composite van a legnagyobb mínuszban idén a három amerikai vezető tőzsdeindex közül, jelenleg 16.25 százalékos mínuszban áll az index.

Az elmúlt időszakban napos grafikonon nézve túlvett zónába értek az amerikai vezető tőzsdeindexek, így nem lenne teljesen váratlan, ha az elkövetkező napok során némi korrekció érkezne az amerikai börzékre.

Borítókép forrása: www.shutterstock.com