Az amerikai vezető tőzsdeindexek jellemzően 2020 óta nem látott mélységekbe húzódtak vissza, a szerdai emelkedés egészét visszaadták.

Továbbra is a bizonytalanság és a félelem dominál a világ tőzsdéin, az európai válsághelyzet súlyosbodása mellett a Fed politikája is aggasztja a tengertúli befektetőket. Szerdán némi emelkedést láthattunk a 6 napon át tartó esést követően a vezető amerikai tőzsdeindexektől, azonban csütörtökig már nem tartott ki a lendület és újra esésbe kapcsoltak az amerikai börzék, 2020 novembere óta nem látott szintekre estünk vissza.

A Dow Jones Ipari Átlag a csütörtöki kereskedési nap egészét negatív tartományban töltötte, de a három vezető amerikai tőzsdeindex közül a blue-chip index tartotta magát a legjobban. A Dow Jones index 458.13 pontos, 1.54 százalékos esést követően 29 225.61 ponton zárta a tegnapi kereskedési napot, a szerdát megelőzően sorozatban 6 napon keresztül zárt negatív tartományban index. Idén már 19.57 százalékos mínuszban van a blue-chip index.

(www.investing.com)

Az S&P 500 a tegnapi mélypontján közel 3 százalékos mínuszban is állt, végül 78.57 pontos, 2.11 százalékos gyengülést követően 3 640.47 ponton zárta a hét negyedik kereskedési napját, ezzel új 2022-es mélypontot állított fel az árfolyam. Technikailag 2020 november 30-a óta nem zárt ilyen alacsonyan az S&P 500. Az amerikai benchmark index idén immáron 23.62 százalékos mínuszban van.

(www.investing.com)

Az amerikai vezető tőzsdeindexek közül a Nasdaq Composite Index teljesített a leggyengébben tegnap. A tech fajsúlyos index durván 4 százalékos mínuszban is járt, végül 314.13 pontos, 2.84 százalékos mínuszban zárta a tegnapi kereskedési napot. A leggyengébben teljesítő komponensek közé tartozott az Apple, amely önmagában több mint 6 százalékot esett. A Nasdaq Composite Index idén értékének több mint 31 százalékát elveszítette.

(www.investing.com)

Borítókép forrása: Shutterstock