Továbbra sincs jele támogatásnak az ezüstpiacokon, egyre mélyebbre süllyed a nemesfém

Az ezüst értéke ezen a héten is tovább csökkent. A pénteki zárást követően még némi reményt adtak az elemzők egy esetleges ralira, azonban a héten még csak piros napi gyertyákat láthattunk. Egyenesen halad a veszte felé a nemesfém, egyelőre semmi sem tudta megállítani. Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy most már érdemes-e befektetni a nemesfémbe, hiszen rendkívül alulértékelté vált, azonban az elemzők szerint a 18-as szint áttörése további szignifikáns csökkenést fog magával hozni. Bár nagyon kedvező áron juthatunk most hozzá, egyelőre emelkedés nincs a láthatáron. Ugyanakkor az ezüst nagyon volatilis és okozhat még meglepetéseket.

Az ezüstpiacok meglehetősen keményen estek a szerdai kereskedési ülésen, úgy tűnik, hogy továbbra is sok negatívumot fogunk látni. Bár a 18-as szint alá estünk, nem lenne meglepetés, ha a bikák visszavágnának. Erős támogatásról van szó, amelyet most látszólag gond nélkül ütött át az ezüst. Viszont kritikus pont előtt állunk, hiszen, ha nem jön a korrekció, akkor akár 15 dollárig is leeshet az árfolyam. Így tehát annak ellenére, hogy jó ideje medvepiacot tapasztalunk, és a 27 dolláros szint már rég a múlté, további akár 3 dolláros csökkenés is várható. Ezzel lényegében majdnem a háborús értékek felére csökkenne vissza.

Az érme másik oldalát nézve sem látunk semmi biztatót

Egy rövid távú visszapattanás erről a szintről még lehetséges is lenne, azonban az elemzők nem látják a trend megfordulásának esélyét. A dollár tovább erősödött, már a 109-es szint felett jár. Az amerikai dollár hajlamos negatív korrelációban mozogni az ezüstpiaccal, ezért az amerikai dollár index mozgására érdemes lehet odafigyelni. Gyengülése olcsóbbá tenné más valutákkal rendelkező befektetők számára a dollárban denominált nemesfémeket.

(www.shutterstock.com)

Az elemzők most viszont még intenek az ezüstbe történő befektetéstől, hiszen az mellett, hogy nemesfém, ipari alapanyagként is jelen van. Egészséges gazdaságra van szüksége ahhoz, hogy komoly keresletet tapasztalhasson, ez azonban várat még magára.

Forrás: fxempire.com

Címlapkép: Shutterstock