Szerdán azonosították az első omikron variánst Amerikában

A kijelentés nagyobb port kavart, mint kellett volna, hiszen nem az volt a kérdés, hogy Amerikába is eljut vajon a vírus, hanem az, hogy mikor. Fennáll a lehetőség, hogy ez az új változat, miközben rendkívül fertőző, kevésbé lesz káros hatással a fertőzöttekre. Bár ez a feltevés azon a tényen alapul, hogy egy fertőzött tüneteit megvizsgálták, és az egyén csak enyhe tüneteket mutatott, amelyek nem igényeltek kórházi kezelést. Megerősítés érkezett, egy második és harmadik esetről is. Azonosították őket is, és mindhárom esetben a vírustól szerzett személyek teljes mértékben be voltak oltva. Az adatminta még mindig túl kicsi ahhoz, hogy általánosításokat vonhassunk le belőle, azonban egy dolog egyértelműnek tűnik, méghozzá az egyének közül egyiknek sem volt szüksége kórházi ellátásra.

Úgy tűnik, hogy a piaci szereplők, a befektetők és a kereskedők az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb adataiban szereplő jó hírekre összpontosítottak

A részvények csütörtökön dinamikus ralit rendeztek, a Dow 617 ponttal gyarapodott, avagy 1.82 százalékkal. A NASDAQ 236 pontot szerzett, amely a 2,06 százalék értékű nettó növekedés és az S&P 500 is 1,42 százalékot emelkedett. Az amerikai részvények piacán úgy vélik, hogy az új variánsból származó történések kontrollálva lesznek és nem gyakorolnak majd ugyanolyan típusú gazdasági nyomást, mint a Delta variáns.

A kialakult hangulat nem hatott jól a nemesfémek árfolyamára

A szentiment eluralkodott az arany piacán is, amely nyomás alá került. Egy nap alatt 20 dollárt veszített az értékéből, és a napot 1762 dolláron zárta. A veszteségeket pénteken visszanyerte a sárgafém. Kevesen szeretnének most aranyat venni hiszen a legtöbb kereskedő és befektető úgy véli, hogy az Omikron változat nem okoz katasztrofális károkat a globális gazdaságban. A legtöbben inkább részvényekbe fektetnek, mintsem, hogy biztonságos menedéket keressenek. A technikai elemzések is azt mutatják, hogy rövid távon medvepiaccal kell számolni. Azonban a jelenleg rendelkezésre álló információk nem tartalmazzák átfogóan az emberekre és a gazdaságra gyakorolt ​​új variancia hatásának minden aspektusát. Amíg teljesebb adatok nem állnak rendelkezésre, a kereskedők csak a sötétben tapogatóznak.

Forrás: fxempire.com