Magasabb sebességbe kapcsolt az arany, közelít az 1800-as szinthez

Jó hírek érkeztek az aranybefektetőknek, hiszen az elmúlt héten több makrotényező is változott, amely segítette az arany szárnyalását. A nemesfém egész héten ralizott, amelynek köszönhetően egy masszív zöld heti gyertyát tudott kialakítani. Elképesztő ütemet diktált a sárgafém, hiszen az árfolyam majd 100 dollárt emelkedett ezen időszak alatt. A heti gyarapodás mértéke még a háború kirobbanásakor sem volt ekkora. A pénteki zárás előtt volt még egy enyhébb visszahúzódás az 1780-as szintről, azonban a végső, záróárfolyam 1774 dollár lett. Hatalmas győzelem ez a bikáknak, azonban nem dőlhetünk még hátra, hiszen továbbra is nyomás alatt van a piac.

Komoly veszteség érte a dollárt

(www.shutterstock.com)

A rali alapját a dollár kemény zuhanása okozta, amely csúnya vereséget szenvedett a múlt héten. Bár továbbra is 20 éve nem látott szinten van, értéke jócskán megcsappant a szeptemberi rekordok óta. Akkoriban ugyanis még a 115-ös szint legyűrésén dolgozott, most viszont már a 100-as szint felé halad. Az egész hetes gyengélkedés után a pénteki kereskedés alatt további 2 százalékos mínuszt szedett össze. Az arany ezen csökkenéssel párhuzamosan egész héten erősen fénylett. Biztató teljesítményt tett le az asztalra. Annak ellenére, hogy az amerikai inflációs adatok a vártnál nagyobb mértékben csökkentek, amely az enyhébb Fed döntéseket is előrevetítheti, az aranypiacok továbbra is nyomás alatt vannak. Bár a szentiment fordulatot vett, egyelőre a magas alapkamat miatt minden elmozdulás korlátozott. Nagy kérdés lesz, hogy ezen a héten meg tudja-e tartani a profitot.

Az elmozdulások technikai háttere

A múlt hetes rali után jelenleg a 200 napos EMA környékén tartózkodunk, ezért érdekes lesz látni, hogy mit tudnak a helyzetből kihozni a bikák. Nehéz feladat lesz ezt a szintet átlépni, ezért a szakértők nagy figyelmet fordítanak az alattunk levő 1750-es támogatási szintre is, amely kulcsfontosságú szerepet fog játszani egy esetleges zuhanás esetén. Abban az esetben, ha sikerrel veszi az akadályt nagyon hamar újabb kemény ellenállás leküzdésére fog kényszerülni 1800 dollárnál. Erős volatilitásra mindenképp készüljünk, és az elemzők továbbra is óvatosságra intenek a kamatemelések miatt.

(www.shutterstock.com)

Forrás: fxempire.com

Címlapkép: Shutterstock