Mi történt eddig a héten

A hétfői kereskedés során az ezüst piacok kismértékben tovább emelkedtek. Sikeresen megközelítették megint a 200 napos EMA szintjét. Ezenkívül sok figyelem összpontosult a 25 dolláros szintre is, így azt is érdemes szemmel tartani továbbra is. Az árfolyamnak ez a szint egy jelentős pszichológiai cél, melynek átlépésével új területek nyílhatnak a nemesfém előtt. A 25 dolláros szint rengeteg figyelmet fog vonzani az ezüstre, mivel már a múltban többször is fontos határként szolgált. Továbbá, ha megnézzük az árfolyam mozgását akkor láthatjuk, hogy a rali most is megtörtént, az emelkedés tapasztalható volt hétfőn is. Azonban mire elérte a 25 dollárt elfogyott az ereje, és leadták a gyarapodás nagy részét. Most, hogy ugyanazt a területet teszteljük, nem meglepő, hogy habozást látunk. A nemesfém árát általában nagy mértékben befolyásolják a kincstári hozamok piacán zajló események. Nem jelent jót az ezüstnek, hogy a hozamok továbbra is emelkedtek, ez a fém értékét terhelte. Az ezüst kicsit más helyzetben van, mint az arany, hiszen ez egy nagy ipari komponensként is szerepel a piacon. Elvégre az ezüstöt sok új környezetbarát, zöld technológiák kifejlesztésére is használják, amelyekre a mai gyorsuló világnak nagy szüksége van. Ezért lehet rá lehetőség, hogy ha csak a kincstári hozamok emelkedését nézzük, akkor azok nem lesznek akkora hatással az ezüst értékére, mint az aranyéra.

Kedden pirosba borult a nemesfém, de mi történt

A keddi kereskedés ideje alatt az ezüst nagymértékben visszazuhant, úgy tűnik nagyon erős volt az ellenállás, amellyel a 200 napos EMA szintjén találkozott. Most úgy néz ki, hogy az 50 napos EMA felé haladunk. A piac továbbra is nagyon zajos lesz, de ha e tartomány alja felé zárunk, az általában azt jelenti, hogy a következő ülésen folytatódni fog a trend. Több mozgást is láttunk, de több mint valószínű, hogy továbbra is folytatódni fog az ezüst értékének csökkenése. Azonban az ezüst ipari potenciálja még közbeszólhat. Hiszen a nemesfém jelen van az elektromos autók piacán, valamint a napenergia szektorban is. Az emelkedő keresletet nehéz lesz kielégíteni, és ezzel hiány keletkezhet, amely pozitív hajtóerőként fog viselkedni. Szóval, ha sikerülne megfordítani a momentumot, és a 25 dolláros szint fölé emelkedni, akkor nagy valószínűséggel nem állna meg az ár, és folytatódna a gyarapodás a 25 dollár felett is. Azonban rövid távon erre kis esélyt jósolnak. Továbbra is sok mozgásra és volatilitásra számíthatunk.

Az ezüst árfolyama pirosba fordult (www.Investing.com)

Forrás

https://finance.yahoo.com/news/silver-price-forecast-silver-markets-160635465.html

https://www.fxempire.com/forecasts/article/silver-price-forecast-silver-market-pulls-back-significantly-from-200-day-ema-792846