Így nézett ki az ezüst hete

Továbbra is elnyomásban élnek a nemesfém piacok, ahol a medvék dominálják a mindennapokat. A bikák egy percre sem adták fel a küzdelmet, azonban a környezet ellenük dolgozik. Ahogy arról már beszámoltunk, a kamatemelések időszakában mindenfajta észak felé történő elmozdulás korlátozva van. A bikák bár folyamatosan próbálkoznak, kisebb-nagyobb sikerekkel, túlságosan hamar elfáradnak.

Heti viszonylatban nézve az ezüst múlt héten egy enyhébb mínuszt tudott feljegyezni, de továbbra is a kritikus 19 dollár felett tudott maradni. A záró árfolyama 19,2 dollár volt, ezzel közel maradva az elmúlt fél év mélypontjaihoz, a 18 dollárhoz. Természetesen az ezüst árfolyamát nagyban befolyásolja az irányadó kamat nagysága, ezen felül azonban további két fontos mozgatórugó is jelen van. Az egyik a gazdaság állapota, amely azért hat az ezüst árfolyamára, mert a nemesfém jelen van az iparban is használatos nyersanyagként. Használják például az elektromos autók és napelemek gyártásánál. Így, ha a gazdaság gyorsul és fejlődik, akkor a kereslet is ezzel együtt növekszik. A Fed célja azonban pont a gazdaság és a költekezések lassítása, amely aztán segíthetné a magas infláció hűtését is.

A dollár gyengülés az az, ami még segíthet kisebb ralik kialakulásában. Ha megnézzük a dollár indexét, akkor egy negatív tendenciát láthatunk az elmúlt hónapban. Ez alatt az értéke 115-ről lecsökkent 110-re, ezzel olcsóbbá tette az ezüstöt külföldi valutával rendelkező befektetők számára. A hétfői napon azonban egy kisebb visszapattanást figyelhettünk meg.

Technikai elemzések, felkészülés a heti kereskedésre

Durva zuhanást láthattunk a pénteken folytatott kereskedési ülésen, mely során az ezüst lecsúszott egészen a 19 dolláros szintig. Innen azonban jött egy visszapattanás az 50 napos EMA irányába. A hétfői napot a csökkenő tendencia jellemezte. Ezen a ponton egyes szakértők szerint csak idő kérdése, mielőtt újra emelkedésnek indul, azonban továbbra is csak rövidtávú ralikban szabad gondolkodni. Nincs messze a 20 dollár sem, ahol már többször is eladási nyomással találkozhattunk. A másik oldalon viszont az elmúlt hónapok mélypontjára történő leereszkedés sem valószínűtlen. A gazdaságok lassulnak, és ez nem fog változni egyhamar. Komoly nyomás van az ezüstön, ezért az elemzők mindenképp óvatosságra intenek.

Forrás: fxempire.com