A héten eddig minden egyes napon veszítettek értékükből a nemesfémek

Bár a múlt héten úgy tűnhetett, hogy a nemesfémek új ciklusát láthatjuk, és a bikák átveszik a kontrollt, most azonban úgy néz ki, az emelkedés várat még magára. Az ezüst és az arany is a kritikus szintek közelében tartózkodnak továbbra is, viszont emelkedés jelét egyelőre nem mutatják.

Az ezüstpiacok kissé lejjebb csúsztak a keddi kereskedés során, hogy teszteljék a kritikus 20 dolláros szintű területet. Ezen szint alá történő elmozdulás még nem jár veszéllyel, hiszen amikor grafikonokat elemzünk nem csak bizonyos pontok áttöréséről van szó, hanem zónákról. Abban az esetben, ha a héten tapasztalt tendencia tovább folytatódik, akkor az viszont végzetes zuhanással járhat a nemesfémeknél. Az egy hónapja kezdődő gyarapodás főleg a hosszú medvepiac után szükséges korrekció végterméke volt. A nemesfémek nagyon alulértékelté váltak, szükség volt már profit jegyzésre.

Az ezüst jelenlegi szintje nagyon fontos állomás, és rengeteg zajra lehet számítani ebben a zónában. A 20-as szint, ahogy már említettem támogatást nyújthat, azonban nem sokkal felette található az 50 napos EMA, melynek áttörése elengedhetetlen a további gyarapodáshoz. Ezen intervallumban az elemzők szerint oldalazás várható a közeljövőben, mindaddig, amíg a bikák és medvék egymáson felül nem kerekednek, és szignifikánsan elviszik az árfolyamot az egyik irányba.

Rossz formában van az arany is

Ahogy a 75 bázispontos kamatemelés egyre valószínűbbé válik, úgy tűnik, mintha a kereskedők már elkezdték volna beárazni egy bearish szentimentet. A sárgafém értéke továbbra is délnek tart az infláció enyhülésének jelei ellenére. A kritikus 1800-as szint alatt tartózkodunk jelenleg, úgy, hogy a hétfői kereskedést még 1818 dollárról kezdtük.

Nehéz időszak ez a nemesfémeknek, hiszen a Fed agresszív politikája vagy tovább csökkenti az árakat vagy korlátozza az emelkedési potenciáljukat. Az ezüst árára ezen felül hat még a gazdaságok teljesítménye is, hiszen mint alapanyag több iparágban is jelen van. A recesszió előszele és a gazdaságok lassulása az ezüst emelkedésére rányomják a bélyeget.  

Forrás: fxempire.com

Címlapkép: Shutterstock