Mi lehet az alapja ennek a merész elképzelésnek?

A First Majestic Silver, egy Mexikóban működő, kanadai ezüstbányászati ​​vállalat vezérigazgatója, Keith Neumeyer nemrégiben elmondta, hogy az ezüst ára, amely jelenleg 20-25 dolláros tartományban mozog, elérheti majd a 100 dolláros értéket is. Most ezt a kijelentését frissítette. Állítása szerint eddig, amikor a három számjegyből álló értékről nyilatkozott, akkor az alsó százas értékekben gondolkodott. Jelenleg nála a határ már a felső százas tartományban van és erősen hisz abban, hogy az ezüst jócskán túllépheti a 100 dolláros határt unciánként. Ezt természetesen két nemrég felmerült mozgatórugóra, az elektromos autóra és a napelemekre alapozza. A monetáris élénkítés, az amerikai dollár gyengülése mind-mind segítenék az arany árát, és ez igazi hátszélként szolgálna az ezüstnek. Neumeyer azonban hozzátette, hogy az ezüstnek függetlenül a monetáris politikától jó kilátási vannak a kereslet és kínálat alapjai miatt. Ezzel is arra utalva, hogy nincs annyi ezüst, ami hosszú távon ki tudná elégíteni a kínálatban látható növekedést. „A bányászati iparként, ha megnézzük a bányászok mintegy évi 800 millió uncia ezüstöt tudnak kitermelni. Vessünk egy pillantást a két új mozgatórugónk ezüst szükségletére. Az elektromos autók ebben az évben 100 millió unciát használtak fel. Ha megnézzük a napelemek ezüst szükségletét az is szintén 100 millió uncia körül mozog. Úgyhogy itt van két iparág, amely együttesen majdnem 20 százalékát felhasználja a teljes kitermelésnek. Ez mellett a föld feletti készletek nagyon gyors ütemben merülnek. Így a deficit tovább nő,” tette hozzá Neumeyer.

Az ezüst árfolyama (www.Investing.com)

Vissza a jelenbe, mi várható a héten?

A hétvége előtt nyomás alá került az ezüst. A nemesfémnek volt egy próbálkozása, hogy 22,10 dolláros támogatás alá kerüljön, miközben az amerikai dollár erősödött. A dollár indexet erőteljes gyarapodás érte, amellyel elérte a 93,40-nél található ellenállási szintet. A kincstári hozamok többhetes magasságokba emelkedtek, ez okozhatta a csökkenést az olyan nemesfémek árfolyamában, mint az ezüst. A 22,10 dolláros támogatás sikertelen átlépése után visszapattant és újra gyarapodott egészen 22,42 dollárig. Ezen a szinten várva, hogy mit tartogat számára a hét. A következő ellenállási pontokkal a 22,60 és 22,90 dolláros szinten találhatja magát szemben.

Forrás

https://www.kitco.com/news/2021-09-24/Silver-price-to-hit-high-ranges-of-triple-digits-Not-enough-on-planet-to-meet-demands-Neumeyer.html

https://finance.yahoo.com/news/silver-price-daily-forecast-test-144130490.html