Mire számíthatunk az arany piacán?

Az arany nagy küzdelemben volt a tegnapi nap folyamán, hogy kihasználja az erős mozgást a kéthetes mélypontról, de szerdán elutasítással szembesült a 200 napos SMA közelében. A szerény napközbeni visszahúzás új napi mélypontra húzta az arany árát. Pozitív kockázati hangulat, valamint a szerény ugrás a kincstári hozamokban segítették limitálni az esést az arany árában. Ezen kívül a gyorsan terjedő delta változat miatti aggodalmak és a globális gazdasági lassulás némi támogatást nyújtott a hagyományos biztonságot nyújtó eszközöknek, amelyek közé tartozik az arany is.

Többen fordulnak az aranyhoz biztonságot keresve

A piaci aggodalmakat tovább erősítették a szerdai kiábrándító kínai makróadatok, melyek gazdasági lendület gyengülésének legújabb jeleit mutatták. Kedden egyhetes magasságokban volt az arany 1800 dollárnál, ezt a mozgást segítette az amerikai kincstári hozamok csökkenése. A mozgást tovább támogatta a tegnap feltárt amerikai inflációs adatok vártnál enyhébb emelkedése. Az alacsonyabb szintek közelében még továbbra is sok támogatást kap a nemesfém. Az ilyen támogatások például a gyengébb részvénypiacnak köszönhetőek, valamint a koronavírus járvány gazdasági fellendülésre gyakorolt hatásával kapcsolatos aggodalmak. Az arany ára nagyban függ attól is, hogy az egyes nagy jegybankoknak milyen nézetük van a gazdaságélénkítésről. Az amerikai dollár ereje ellenőrzés alatt tartja a nemesfém gyarapodását. Magasabb értékű dollár drágábbá teszi az aranyat más valuták tulajdonosai számára.

(www.Investing.com)

Mire számíthatunk a FED gyűlése után?

Szerdán a sárga fém a globális piacon a kulcsfontosságú 1800 dolláros határ alá esett. A befektetők óvatosak maradtak a jövő heti FED gyűlés előtt, amely két napos gyűlés lesz és szeptember 21-22 között várható. Az elemzők arra számítanak, hogy majd itt az amerikai jegybank iránymutatást ad arról, hogy mikor kezdi meg az eszközvásárlásainak visszavonását, valamint szó eshet az esetleges kamatemelésről is. „Ha az 1770 dolláros támogató szint kitart akkor az arany piacán a fellendülés esélye megmarad. Azonban, ha ez alá esik akkor korrekciós értékesítésre lesz szükség,” jegyezte meg az indiai Geojit brókercég. Az arany egy hullámvasúthoz hasonló pályát írt le ezen a héten is. A hét elején egyhetes magasságokban volt az Egyesült Államok fogyasztói árindex adatai után, de a nyereség nagy részét leadta, ahogy az amerikai kincstári hozamok megemelkedtek.

Forrás