Az észak-koreai védelmi minisztérium hétfő este tagadta azon vádakat, melyek szerint fegyvereket küldtek volna Oroszországba.

Az észak-koreai védelmi minisztérium visszautasította Washington vádjait hétfő este. Amerika azzal vádolta meg Észak-Koreát, hogy „jelentős mennyiségű” fegyver és lőszerellátmányt küldött Moszkvába, Észak-Korea tagadja ezeket a vádakat.

„Még egyszer világossá tesszük, hogy soha nem folytattunk fegyverkereskedelmet Oroszországgal, és nem is tervezünk ilyet tenni a jövőben sem” -áll a minisztériumi közleményben.

Korábban, szintén a mai nap során Aleksandr Matsegora észak-koreai orosz nagykövet elutasította Moszkva azon kérést, hogy szállítsanak fegyvereket vagy lőszereket az országba, akár közvetlenül Észak-Koreából, akár közvetítőkön keresztül.

Az orosz-ukrán konfliktus továbbra sem enyhül. Az Ukrajna területén belül már február óta dúló háború következtében mindkét fél jelentős veszteségeket szenvedett el.

Korábban megírtuk, hogy az ukrán fegyveres erők legfrissebb, vasárnapi becslése szerint az orosz hadsereg az összecsapások során a konfliktus kezdete óta legalább 75 930 katonát veszített el. Az ukrán katonai vezetés tájékoztatása szerint a szombati becslése óta 490 fővel nőtt a katonai művelet orosz áldozatainak száma. Február 24 óta pedig Oroszország elveszített többek között 2765 tankot, 5611 páncélozott járművet, 1781 rakétatűzérségi rendszert, 277 repülőgépet, 270 helikoptert.