Sam Bankman-Fried lemond az FTX vezérigazgatói posztjáról, mivel a kriptotőzsde 11. fejezet szerinti amerikai csődeljárást kezdeményez

A bajba jutott FTX kriptopénz-tőzsde közölte, hogy pénteken önkéntes 11. fejezet szerinti csődeljárást kezdeményezett egy delaware-i bíróságon, és hogy Sam Bankman-Fried vezérigazgató lemondott.

A Twitteren közzétett közleményében a vállalat közölte, hogy John J. Ray III-t nevezték ki új vezérigazgatónak. A vállalat közölte, hogy a csődbejelentésre azért került sor, hogy “rendezett folyamat kezdődjön az eszközök felülvizsgálatára és pénzzé tételére az összes globális érdekelt fél javára”.

A kriptotőzsde összeomlásást egy tweet és egy piaci harc okozta, a legnagyobb (Binance) és a második legnagyobb (FTX) kriptotőzsde között. A több napos veszem-nem veszem, segítek-nem segítek után végül az FTX feladta a harcot.

A kriptopiac ennek hatására lesüllyedt az 1 trillió dolláros összérték alá. A főbb kriptovaluták az eddigi stabil, oldalazó szintjükről tovább zuhantak, némelyik a 2018-as csúcs alá is.

Az eset hatása még sokáig kihathat a piacra és felvetheti a szabályozás kérdését.

Forrás: marketwatch.com