Pénteken délelőtt 22 ezer dollár alá húzódott vissza a bitcoin árfolyama, a kriptovaluta árfolyama a hét elején 2 hónap után először tudta átlépni a 25 ezer dolláros szintet, ezen szinthez képest már több mint 14 százalékot esett az árfolyam.

Péntek délelőtt az amerikai határidős tőzsdeindexek is negatív tartományba fordultak, az európai börzék is gyengén kezdték a hét utolsó kereskedési napját. A piacokkal némileg összhangban a kriptovaluták árfolyama is esésbe kapcsolt, nagyobb volumenű korrekció söpört végig a piacon. A bitcoin árfolyama több mint 7 százalékot, az ethereum árfolyama pedig több mint 6 százalékot esett az elmúlt 24 órában, számos altcoin 10-15 százalékos mínuszba fordult.

Éles korrekció a 2 hónapos csúcsot követően

Az enyhülő inflációs nyomás hírére a piacokkal együtt a kriptovaluták is látványosan felpattantak júniusi mélypontjaikról, az emelkedő momentum azonban jelenleg megtörni látszik, erős korrekciós hullám söpört végig a piacon.

Pénteken délelőtt több mint 7 százalékos csökkenést követően újra 22 ezer dollár alá húzódott vissza a bitcoin árfolyama, a kriptovaluta árfolyama a hét elején még kifejezetten jól teljesített, 2 hónap után először tudta átlépni a 25 ezer dolláros szintet a piaci kapitalizáció alapján legnépszerűbb kriptovaluta árfolyama. A 25 ezer dolláros szinthez képest már több mint 14 százalékot esett az árfolyam. Craig Erlam, az Oanda senior elemzője szerint a 22.5 ezer dollár alá bukás azt jelezheti, hogy a közelmúltban látott emelkedés lendülete végleg elfogyott.

Az éles korrekciót követően túladott zónába került a bitcoin, ez némi felpattanást indikálhat. (www.tradingview.com)

A bitcoin idei aktuális mélypontját június 18-án érte el, 17 611 dolláros árfolyam mellett, ezen szinthez képest jelenleg még mindig több mint 23 százalékkal magasabban jár a kriptovaluta árfolyama, azonban a tavaly novemberi 68 990 dolláros mindenkori csúcsához képest továbbra is közel 70 százalékos mínuszban van.

A piaci kapitalizáció alapján második legnagyobb kriptovaluta, az ethereum árfolyama több mint 6 százalékot esett az elmúlt 24 óra alatt. A hét eleji 2007 dolláros csúcspontjához képest jelenleg több mint 13 százalékkal alacsonyabban jár az ethereum jegyzése. Pénteken délelőtt 1800 dollár alatt járt az ethereum jegyzése. A kriptovaluta június 18-án érte el az idei lokális mélypontját, 878 dolláros árfolyam mellett, ez a jelenlegi árfolyamnak durván a fele.

Duplázni tudott a mélypontjáról az ethereum árfolyama. (www.tradingview.com)

Az elmúlt 24 órában számos altcoin 10-15 százalékos mínuszba fordult, a kriptovaluták összpiaci kapitalizációja közel 8 százalékkal csökkent.

(www.tradingview.com)

Borítókép forrása: www.shutterstock.com