Powell nem ijesztette meg a kriptókat, de a 2022-es év vasfoga a bitcoin árfolyamát már megtépázta, mire számíthatnak a befektetők?

Az idei év kevés pozitív pillanattal szolgált a kriptopiacon. A Bitcoin és az Ethereum több mint 50 százalékot csökkent a minden idők legmagasabb szintjeiről. Noha az elmúlt hetekben voltak kisebb ingadozások, a kriptopiac egésze nagyrészt elakadt egy bizonyos szinten. A bitcoinnál ez a 20 ezer dollár körüli érték. Egyes szakértők szerint egy komolyabb elmozduláshoz először az árfolyamoknak tovább kell csökkenni. Tartós fellendülés csak ezután történhet. Bár látótávolságon kívülre estek már a 2021-es rekordok, az emberek érdeklődése a kriptopiac iránt alig csüggedt.

Szóval, mi lesz a következő lépés 2022 hátralévő részében?

A kriptopiac ebben az évben főleg a süllyedésről szólt, ahol a folyamatos makrogazdasági bizonytalanság közepette – amelyet elsősorban az infláció emelkedése okozott – a kriptovalutáknak esélyük sem volt szignifikáns gyarapodást elérni. Ezen felül nyomást gyakoroltak még rá a recessziós félelmek és a magas kamatlábak. A bitcoin ez miatt az értékének több mint kétharmadát elveszítette.  A szakértők továbbra sem tudtak megegyezni abban, hogy elérte-e már az alját a medvepiac. Néhányan azt mondják, hogy már igen, míg mások szerint a bitcoin 2022 -ben akár 10 ezer dollárig is leeshet. Ezen forgatókönyv szerint komoly szakadás várható a következő két hónapban.

(www.shutterstock.com)

Egyelőre azonban a 18 ezer dolláros szint komoly támogatást nyújt a kriptovalutának, ahonnan az elmúlt fél évben már rengetegszer ralizott vissza a húszezres szint fölé. Az erős volatilitás miatt a szakértők óvatosságra intenek.

Technikai elemzések

Csütörtökön a BTC 0,29 százalékkal emelkedett, ezzel részben megfordítva az 1,63 százalékos veszteséget szerdáról. Az árfolyama 20 223 dollárnál fejezte be a napot. Fontos megjegyezni, hogy csütörtökön egy négynapos veszteségi szériát tudott lezárni, valamint már kilencedik napja nem került a 20 ezer dolláros szint alá. Bullish hangulatban kezdte a pénteki kereskedést is, mely során támogatást talált 20 400 dollárnál, és innen mozdult feljebb majd 200 dollárt. A mai amerikai munkanélküliségi adatok viszont még változtathatnak a szentimenten.

Forrás: time.com; fxempire.com

Címlapkép: Shutterstock