Jamie Dimon, a JPMorgan vezérigazgatója a kriptopiaci rally ellenére is azt mondta hétfőn, hogy szerinte a Bitcoin értéktelen.

„Én személy szerint úgy gondolom, hogy a Bitcoin értéktelen” -mondta Jamie Dimon, a JPMorgan Chase vezérigazgatója hétfőn. Jamie Dimon már korábban is felvetette ezen gondolatát.

Dimon az évente megrendezésre kerülő Institute of International Finance rendezvényen arról is beszélt, hogy a bankóriás ennek ellenére felajánlja ügyfeleinek a Bitcoin kitettséget.

„Az ügyfeleink felnőtt emberek. Tudnak önálló döntéseket hozni, van, aki nem ért velem egyet. De erről szólnak a tőkepiacok. Tehát, ha lehetőséget szeretnének kapni arra, hogy Bitcoint vásároljanak maguknak, teljes hozzáférést kell biztosítanunk számukra.” -mondta Dimon.

A JPMorgan július óta biztosít hozzáférést a kripto alapokhoz.

A Bitcoin árfolyama kedden megközelítette az 57.700 dolláros szintet, jelenleg 56 ezer dollár fölött jegyzik a legnépszerűbb kriptovalutát. A Bitcoin az elmúlt 1 hónap során több mint 20 százalékkal emelkedett.

Az Ethereum továbbra is a 3300-3600 dolláros sávjában oldalazik. Az altcoinok árfolyamában inkább a lefelé oldalazó tendencia figyelhető meg az elmúlt napokban.  

A legnagyobb kriptovaluta piaci kapitalizációja ezzel jelenleg 1.072 billió dolláros szint környékén mozog. Az összes kriptovaluta piaci kapitalizációja a CoinMarketCap adatai szerint több mint 2.298 billió dollár.

A kripto közösség a Twitteren kiemelte a Bitcoin Dimon folyamatos megjegyzéseinek ellenére parabolikus emelkedést mutatott fel az elmúlt évek során.

Jamie Dimon a Bitcoinnal kapcsolatban ezeket mondta az elmúlt 7 év alatt:

2014: “terrible store of value”

2015: “will not survive” “will be stopped”

2016: “going nowhere”

2017: “a fraud”

2018: “don’t really give a shit”

2019: [JPMCoin launch]

2020: “not my cup of tea”

2021: “I have no interest in it” “fool’s gold” “worthless”

A Bitcoin árfolyama 2014 óta több mint 15 000 százalékkal emelkedett.

A jelen cikkben leírtak nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (a továbbiakban: Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen cikk nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!