Robert Kiyosaki a világhírű Gazdag papa, szegény papa című könyv szerzője szerint a kriptovaluták alapjaiban fogják megváltoztatni az életünket. Kiyosaki szerint a bitcoin hatása nagyobb lesz az emberiségre, mint a puskapor feltalálása volt.

Nincsenek jó passzban jelenleg a kriptovaluták, tegnap az amerikai inflációs adatok publikálását követően meredek korrekciót láthattunk a kriptovaluták piacán, a bitcoin árfolyama több mint 10 százalékot esett. Robert Kiyosaki optimizmusa azonban továbbra is töretlen.

Gazdag papa, szegény papa című világhírűvé vált könyv szerzője egy mai Kitco News-nak adott interjúban arról beszélt, hogy a „bitcoin nagyobb lesz, mint bármi, amit korábban láttunk.” Kiyosaki újabb „The Capitalist Manifesto” című könyvében azt taglalja, hogy „a bitcoin forradalma nagyobb lesz, mint a puskaporé.” Ezzel referálva arra, hogy a puskapor feltalálása alapjaiban változtatta meg az emberek éltét, szokásait, melyek kritikus hatást gyakoroltak a gazdaságok növekedésére, a világ működésére.

Kiyosaki elítéli a Fed politikáját, a jegybankra egy marxista szervezetként tekint, szerinte a bitcoin megfelelő eszköz lehet a Fed auditálására. Kiyosaki már korábban is azt tanácsolta az embereknek, hogy legyenek proakítvak és ne ássak a fejüket a homokba, vegyék észre a körülöttük álló lehetőségeket. A kriptovaluták világa pont egy ilyen páratlan lehetőség Kiyosaki szerint.

A bitcoin árfolyama az augusztusi amerikai inflációs adatok publikálását követően több mint 10 százalékot esett, jelenleg is lefelé tart az árfolyama. 20.1 ezer dollár környékén jár a jegyzés.

Az inflációs adatok magával ragadták a kritpovalutákat is.
Tavaly novemberi csúcsáról több mint 70 százalékot esett a speuklatív jellegű kriptoeszköz értéke.