A Binance létrehozott egy alapot a kriptoipar újjáépítésére, az FTX e hónap elején bekövetkezett összeomlását követően.

Egy csütörtökön késő este közzétett blogbejegyzésben a Binance elmondta, hogy az alap – amely az Industry Recovery Initiative (IRI) nevet kapta – nyilvános és nyilvános címen elérhető lesz, és körülbelül 6 hónapig fog tartani.

“A kriptó egyik vezető szereplőjeként megértjük, hogy felelősségünk, hogy élen járjunk a fogyasztók védelmében és az iparág újjáépítésében” – mondta a Binance.

Ez azután történt, hogy a Binance alapítója, Changpeng Zhao csütörtökön azt mondta a Bloombergnek, hogy sajnálja, hogy nem tweetelt hamarabb az FTX-ről.

A vállalat hangsúlyozta, hogy az IRI nem befektetési alap, és mindenkinek, aki az IRI jelentkezési folyamatán keresztül szeretne befektetni, nyilvános címeken belül kell elkülönítenie a lekötött tőkét “az átláthatóság biztosítása érdekében”.

Az alap laza szerkezetű, mivel arra számít, hogy “az egyes helyzetek testre szabott megoldásokat igényelnek”; finanszírozható tokenek, fiat, saját tőke, átváltható eszközök, adósság, hitelkeret stb. révén.

Már mintegy 150 kérelem érkezett a támogatást igénylő vállalatoktól. Az alap valamennyi társbefektetője üzletenként vizsgálhatja majd felül a kérelmeket.

Egy tweetben Zhao kifejtette, hogy az 1 milliárd dolláros kötelezettségvállalás nagyjából három token között oszlik meg: Bitcoin, Binance USD és Binance Coin.

Az alapba eddig számos vállalat öntött pénzt, összesen 50 millió dollárt.

Ezek közé tartoznak többek között: A következő cégek: Jump Crypto, Polygon Ventures, Aptos Labs, Animoca Brands, GSR, Kronos és Brooker Group.

Arra számítunk, hogy hamarosan további résztvevők is csatlakoznak” – tette hozzá a Binance.

A bejelentés többnyire pozitív reakciókat kapott az iparági társaitól.

Több kriptovaluta szakértő, befektető és fejlesztő is osztozik azon a vélemyényen, hogy a mentőcsomag nagyban támogatja a jelenlegi krízishelyzetet. Sokak szerint amennyiben a Genesis kriptó bróker megoldja a jelenlegi problémáit, a vihar nagyrészének vége lehet.

Forrás: marketwatch.com