2022. júliusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 3,8, naptárhatástól megtisztítva 4,3%-kal meghaladta az előző év azonos időszakit.

Júliusban az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 2,9%-kal csökkent, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 3,2, az üzemanyag-kiskereskedelemben 27,6%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2022. január–júliusban a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 9,3%-kal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál.

2022. júliusban, az előző év azonos időszakához képest, naptárhatástól megtisztítva:

Az országos kiskereskedelem forgalmának volumene 4,3%-kal nőtt

  • Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 2,9%-kal mérséklődött. Az élelmiszer-kiskereskedelem 75%-át adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 3,3%-kal, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 1,3%-kal csökkent.
  • A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalmának volumene összességében 3,2%-kal bővült. Az eladások volumene a használtcikk-üzletekben 14, a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 7,1, a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 4,7, a könyv-, számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben 4,5, az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 3,3, valamint a bútor-, műszakicikk-üzletekben 1,4%-kal nőtt.
  • Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 7,0%-kal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 2,9%-kal emelkedett.
  • Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 27,6%-kal nagyobb volt.
  • A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 3,5%-kal növekedtek.

Közölte a KSH hétfőn reggel.