A Boeing a múlt hónapban 35 repülőgépet szállított le, részben az új 787 Dreamlinerek légitársaságoknak történő átadásának újbóli megkezdése miatt.

A gyártási hibák miatt az elmúlt két év nagy részében szüneteltek a Dreamliner széles törzsű repülőgépek szállítása. A német Lufthansa és a holland KLM légitársaság is azon ügyfelek között volt, akik a múlt hónapban új Dreamlinereket kaptak, miután a Szövetségi Légügyi Hivatal engedélyezte a gépek forgalomba állítását – közölte a Boeing. Mindkét fuvarozó egy-egy gépet kapott. A két Dreamliner az American Airlines a múlt hónapban kapott két Dreamlinert nem vették figyelembe. Ezeket a gépeket a kaliforniai Victorville-be repülték, hogy a Boeing Wi-Fi berendezéseket és egyéb elemeket szereljen be a gépek belsejébe.

A Boeing a múlt hónapban 26 új repülőgépre szóló nettó megrendelést is regisztrált, ezek fele 737 Max repülőgépre szólt. Az idei nettó rendelésállománya 388, a kiszállításoké pedig 277 repülőgép. Ez elmarad a rivális Airbus 637 nettó megrendelésétől és 380 kiszállításától. Mindkét gyártó azt mondta, hogy az ellátási lánc korlátai korlátozzák a termelés növelésének lehetőségét a légi közlekedés növekedése ellenére.

Forrás: https://www.cnbc.com/2022/09/13/boeing-aircraft-deliveries-rose-to-35-in-august-as-dreamliners-returned.html