Újabb, ezúttal 25 millió forintos támogatást nyert az Új Széchenyi Terv alapján a bútorokat gyártó, a Heves megyei Kerecsenden működő Country Design (CD) Kft. A cég éves árbevétele megközelíti a félmilliárd forintot.

Újabb, ezúttal 25 millió forintos támogatást nyert az Új Széchenyi Terv alapján a bútorokat gyártó, a Heves megyei Kerecsenden működő Country Design (CD) Kft. – tájékoztatta hétfőn az MTI-t a projekt menedzsere.

A társaság a közel 39 millió forintos beruházás keretében antik, rusztikus hatású faburkolatokat és bútorokat gyártó berendezéseket állított üzembe – közölte Telek Orsolya. A CD-nél július elején hajtottak végre egy közel 200 millió forintos fejlesztést, amelyhez több mint 90 millió forintos támogatást kapott a társaság az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Programjából. A rekonstrukció keretében akkor kicserélték a nyílászárókat, a festő, csiszoló, pácoló műhelyek közmű vezetékeit, felújították az épületek gépészetét és megvalósult a csarnokok hőszigetelése. Szociális helyiségeket alakítottak ki és egy napkollektort is üzembe helyeztek a Heves megyei településen működő telephelyen. A belföldi és külföldi magánszemélyek által birtokolt társaság 31 embert foglalkoztat a hátrányos helyzetű községben. A cég éves árbevétele megközelíti a félmilliárd forintot.