72,2 milliárd forint értékben vásároltak a kifejezetten lakosságnak szánt állampapírokból júliusban.

Több mint 50 százalékos az ez évi növekedés, mivel a teljes lakossági állomány a hónap végén meghaladta a 717 milliárd forintot. Ez minden eddigi csúcsot megdöntő növekedési ütem.

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. adatai szerint júliusban 72,2 milliárd volt a teljes lakossági állomány növekménye. Ebből a Kamatozó Kincstárjegyek mennyisége közel kétszeresére, 55,8 milliárdra emelkedett az előző havi adathoz képest. Az inflációkövető Prémium államkötvények állománya 6,5 milliárd forinttal nőtt, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyekből 7,7 milliárd, míg a Féléves Kincstárjegyből 2,1 milliárdnyi kelt el az év hetedik hónapjában.

Az első hét havi adatok szerint a kifejezetten lakosságnak szánt állampapírok teljes állománya 717,8 milliárd forintra emelkedett. Ez időszak alatt a 245 milliárdnyi lakossági állampapír-állomány növekményéből a Kamatozó Kincstárjegyek állományára 173,5 milliárd, míg az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek együttes állományára 31,1 milliárd forint jut. Az inflációkövető Prémium Magyar Államkötvény ebből 34,2 milliárdot tett ki. A termék teljes állománya már meghaladta a 200 milliárd forintot, ami különösen egy hosszabb lejáratú állampapír esetében örvendetes. Az új Féléves Kincstárjegyből összesen 6,2 milliárdnyi került értékesítésre, a termék piaci bevezetése óta eltelt három hónapban.