Az ellátási lánccal kapcsolatos problémák továbbra is komoly aggodalmakat okoznak az Apple-nek, az iPhone 14 Pro és Pro Max telefonok kiszállítási ideje több hét is lehet.

Az ellátási lánccal kapcsolatos problémák is nehézségek komoly kihívások elé állítják az Apple-t. A technológiai óriás próbálja a lehető legjobban kezelni a helyzetet, az aggodalmak ellenére jól tartják magukat az Apple részvényei.

Az Apple már a hónap elején is jelezte, hogy a Kínában újonnan bevezetett koronavírus elleni korlátozások negatívan érintik az iPhone 14 Pro és Pro Max modellek gyártását. A gyártó szerint továbbra is nő a kereslet a paletta csúcsán elhelyezkedő 14 Pro és Pro Max iPhone-ok iránt, az ellátási lánccal kapcsolatos problémák miatt azonban nem tudják kielégíteni azonnal a keresletet.

Szerdán, az Apple amerikai honlapján megjelenő információk szerint a most megrendelt iPhone 14 Pro, valamint Pro Max telefonok már nem érnek oda a karácsonyfa alá. A most rendelők leghamarabb december 27-én kaphatják meg a 2 modellt.

(https://www.apple.com/shop/buy-iphone/iphone-14-pro)

Az iPhone 14 és 14 Plus modellek esetében egyáltalán nem kell várakozási idővel számolni. David Vogt, a UBS elemzője megállapította, hogy a Pro és a Pro Max kivitelekre a megjelenést követően 2 hónappal még soha nem volt ilyen hosszú várólista, mint most.