Az extrém emelkedéseiről és eséseiről elhíresült Dogecoin meredek rallyba kezdett, miután a többszörös CEO átvette a Twitter felett a hatalmat.

Az extrém piaci reakciót tovább tetőzte, hogy Elon Musk, aki a Tesla mellett még több sikeres amerikai vállalatnak is vezetője egy képet osztott meg Twitter fiókján, melyen egy Shiba Inu fajtájú kutya Twitteres pólót visel.

Ez azért is érdekes, mert a kriptó piac egy recesszió közepén van, vagyis nincsenek nagy mozgások. A Dogecoin ezzel az emelkedéssel majdnem megháromszorozta az értékét októberben, ezzel a legjobban teljesítő kriptovalutává vált.

A Dogecoin mellett a másik kriptovaluta ami hasonló céllal indult és azóta is egy zászlóshajója a vicc kriptóknak a Shiba Inu kirptovaluta. A Shiba Inu a Dogecoin emelkedése óta egy 50 százalékos ár növekedést produkált.

A Dogecoin/TetherUs árfolyama Forrás: TradingView

A Dogecoin egy viccként indult 2013-ban. Azóta értékét a közösségi médiában okozott hírverés adja. A Dogecoin és Elon Musk neve összekapcsolódott mivel a milliárdos gyakran emlegette riportjaiba és posztjaiba. Ez az emelkedés a történelmi példákból kiindulva csak egy apró felvillanás, azonban sok kriptó tulajdonosnak egy jó kilépési lehetőség.

Forrás: www.coindesk.com