A tegnapi nap során az Apple bemutatta a legújabb termékeit, megerősítette a várva várt iPhone 13 érkezését.

Az Apple hagyományosan minden év szeptemberében tartja a termékbemutató eseményét. Tegnap, szeptember 14-én az Apple lerántotta a leplet a termékpaletta legújabb elemeiről.

Többek között az Apple megerősítette a várva várt iPhone 13 széria érkezését is. A jelenlegi iPhone 12 szériához hasonlóan négy új modell érkezik. Az iPhone 13 Mini, melynek ára 699 dollárról indul, az alapmodell, vagyis az iPhone 13 árazása 799 dollárról kezdődik, az iPhone 13 Pro listaára 999 dollárról indul, míg a legnagyobb modell, az iPhone 13 Max 1099 dollártól vihető haza. Az árak összhangban vannak az iPhone 12 termékcsaláddal, a bemutatásukkor hasonló árakon debütáltak a 12-es széria modelljei is. A döntés meglepetésként érhette a befektetők egy részét, mivel sokan drágulásra számítottak a közelmúltban tapasztalt alkatrészhiány következtében. Az iPhone 13 modellek péntektől válnak előrendelhetővé, a szállításuk várhatóan szeptember 24-től kezdődik.

Az Apple elmondása szerint az iPhone 13 akár 50 százalékkal is gyorsabb lehet versenytársainál. Az új iPhone-ok támogatják az 5G kapcsolatot, az akkumulátor kapacitása nagyobb, mint a korábbi modellek esetében. Az új modellek kijelzője 28 százalékkal fényesebb, mint az elődöké. Az iPhone 13 modelleket 5 színben lehet megvásárolni, melyek a következőek: kék, csillagfény, éjfekete, piros, és rózsaszín.

Az Apple az Apple Day nevű eseményt egy új, kedvező árú iPad bemutatásával indította, melynek ára 329 dollárról indul. A gyártó elmondása szerint az új processzor 20 százalékkal gyorsabb, mint az előző generációs iPad-ekben használt A12 chip. Az iPad családba érkezik még egy újdonság, az iPad Mini legújabb verziója. Az új iPad Mini 40 százalékkal gyorsabb elődjénél. Az 5G kapcsolatra is képes iPad Mini 499 dollártól vásárolható meg. Az két új iPad már rendelhető, szállításuk várhatóan a jövőhéten kezdődik.

Az iPad és iPhone modelleken kívül az Apple a legújabb Apple Watch 7-et is bemutatta. Az esemény összhangban volt a Wall Street várakozásival, azonban az egyik nagy meglepetés az AirPods termékcsalád frissítésének hiánya lehetett. Az Apple számára különösen fontos az iPhone modellek népszerűsége, 2020-ban az éves bevétel több mint felét az iPhone telefonok eladásából származó bevétel tette ki.

Az Apple a keddi kereskedési napot -0.96 százalékos mínuszban zárta, ezzel idén 11.63 százalékos pluszban van a technológiai óriás részvénye. Az elmúlt egy év során 28.40 százalékkal erősödött az Apple árfolyama.

Forrás: Barron’s