Mintegy 100 millió forint uniós támogatást nyert el komplex vállalati technológia-fejlesztésre a Vas megyei Csöngén működő Binder Kft. (Binder Ipari Szerkezetépítő, Kereskedelmi, Termeltető és Szolgáltató Kft.) az Új Széchenyi Terv pályázatán.

Az 1995-ben megalakult Binder Kft. a 450 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból automatizált hajlító központot fejleszt, hogy a magas minőségi elvárásoknak is megfeleljen, és a forgalmazott termékei számát bővíthesse. A projekt megvalósításával 30 százalékkal tudják növelni a vékonylemez gyártási kapacitást. A Binder Kft. a tervezett fejlesztésekhez új alkalmazottak felvételét is tervezi. A kft. fő tevékenysége a bojlergyártás, valamint az ipari létesítmények és erőművek acélépítmény-alkotóelemeinek gyártása és összeszerelése. A Csöngén gyártott termékeket veszélyes üzemekben, erőművekben, a gyógyszeriparban, valamint a cukoriparban, papíriparban és cementiparban használják fel, ezért rendkívül fontos az, hogy megfelelő minőségben állítsák elő azokat.

A minőség további javítására azért is szükség van, hogy a termékek az egyre szigorodó normáknak továbbra is megfeleljenek. A cég a közelmúltban benyújtott egy új pályázatot is, az 523 millió forintot meghaladó összköltségű projekt megvalósításához 150 millió forint támogatást nyertek el.