Svájc második legnagyobb bankja, a Credit Suisse menedzsmentje szerint a cégnek négymilliárd franknyi tőkebevonásra lenne szüksége.

A tőkeemelést jóváhagyták, azonban ez korántsem nyugtatta meg a befektetőket. Az oka ennek nem más, minthogy a menedzsment azt is bevallotta, hogy a negyedik negyedévben a cég 1,6 milliárd dolláros veszteségre számít. A részvények szerdán a kereskedési nap felénél már 3,4 százalékot estek.

A bank nyilatkozatai szerint a veszteség oka, hogy az igazán fontos ügyfelek kivonták a bank kulcsfontosságú vagyonkezelési részlegén kezelt összes pénz 10 százalékát. Ez a folyamat október óta tart és akár még folytatódhat is.

A Credit Suisse problémái

A cég az elmúlt években problémák és botrányok sorozatát élte meg. Az egyik ilyen, egy hatalmas veszteség melyet egy amerikai befektetési cég, az Archegos miatt szenvedtek el. A veszteség 5,5 milliárd dollárra rúgott.

A tőkeemelés önmagában egy nagy probléma, hiszen így a cég 9,9 százalékos tulajdona egy szaudi bankhoz kerül. Ezt a részvényesek meg is szavazták, így jóváhagyva a 307 millió részvény eladását.

Forrás: investing.com